OfficeGrip_logo

Nieuwe updates voor OneNote

De maand november brengt een verscheidenheid aan updates voor zowel de web app, als OneNote voor de desktop en mobiele apparaten. De nieuwe updates brengen een groot aantal mogelijkheden waaronder één van de meest aangevraagde updates voor het onderwijs en OneNote Online; de mogelijkheid om audio en bestandsbijlagen toe te voegen aan je notities.

Audio-opname

Of je nu een lezing opneemt om later terug te luisteren of bijvoorbeeld je accent wilt oefenen bij het spreken van een vreemde taal, een opname is een natuurlijke manier om dit vast te leggen. Door de toevoeging van audio-opname voor het web, iPhone en iPad heb je altijd de juiste tool bij de hand.

Om via de web-app te beginnen met opnemen, klik je op Invoegen en dan Audio opnemen. Wanneer je klaar bent met opnemen klik je weer op stop. Je kunt het bestand afspelen door het te selecteren en op het Afspelen icoon te klikken. 

nieuwe-updates-onenote-01

Audio opnemen op iOS is voor zowel docenten als studenten een geweldige tool. Zo kunnen studenten gemakkelijk hun uitspraak oefenen voor een vreemde taal of bijvoorbeeld een gitaar solo voor muziekles opnemen. Docenten kunnen gemakkelijk audio feedback geven aan studenten in hun Les Notebook.

*Let op: Audio opnemen in OneNote Online wordt op dit moment ondersteund door Edge, Chrome en Firefox.

Bijlages invoegen in OneNote Online 

Stel je voor dat je een student bent die OneNote Online gebruikt in de les om aantekeningen te maken. Als de les afgelopen is stuurt de leraar de PowerPoint slides van die dag door. Zou het dan niet handig zijn om die slides samen met je aantekeningen op te slaan?

Je kunt nu een bestand aan een pagina toevoegen door middel van Bestandsbijlage. Klik op Invoegen, Bestandsbijlage en selecteer dan hety bestand dat je wilt bijvoegen aan de pagina.

nieuwe-updates-onenote-02

Embedded Video in OneNote 2016 voor Windows desktop

OneNote is nu al een geweldige tool om je gedachten en ideeën te delen. Met de nieuwe mogelijkheid in OneNote 2016 voor Windows desktop, Embedded Video, wordt dit nog makkelijker. Ook om deze mogelijkheid werd al langer gevraagd door gebruikers.

Met de nieuwe Online Video knop kun je nu je favoriete Youtube, Vimeo en Office Mix inhoud direct invoegen op je OneNote pagina en je eigen notities er recht naast zetten.

Om een video in te voegen ga dan in OneNote 2016 naar Invoegen en klik op de nieuwe Online Video knop.

nieuwe-updates-onenote-03

Plak het adres van je Youtube of Vimeo video in de balk en klik op OK. De video zal dan te zien zijn op je OneNote pagina.

nieuwe-updates-onenote-04

nieuwe-updates-onenote-05

nieuwe-updates-onenote-06

Door Microsoft wordt er aan gewerkt om meerdere video bronnen toe te voegen. Embedded video zal beschikbaar worden voor Office 365 Home gebruikers in de komende weken. De functie zal in de komende maanden naar OneNote Online, Windows 10, Mac, iOS en Android komen.

OneNote badge voor Android

OneNote-badge-voor-Android

Wilt u nog sneller uw gedachtes en ideeën noteren? Bent u een multi-tasker? Dan is er een nu OneNote badge voor Android.

De nieuwe badge kan waar dan ook op je scherm zweven, zelfs boven andere apps. Je kunt dus gemakkelijk over het web browsen en je gedachtes snel opschrijven of copy/pasten zonder tussen apps te moeten schakelen.

OneNote badge wordt in fases uitgerold op Android en dit kan dus nog een aantal weken duren.

OneNote voor iOS

Klik op de OneNote app. Klik er nu nog een keer op maar dan met extra veel kracht. OneNote for iPhone 6S/6S+ ondersteund nu Force Touch (een feature die het krachtniveau waarmee je het scherm aanraakt kan opmeten) waardoor je snel een nieuwe notitie pagina kan maken of juist in Recente notities kan zoeken. Ook is OneNote nu geoptimaliseerd voor iPad Pro waardoor je gebruik kan maken van de nieuwe scherm resolutie en andere mogelijkheden.

nieuwe-updates-onenote-07

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!