OfficeGrip_logo

Nieuwe Workplace Analytics-oplossingen stellen teams in staat hun tijd beter te beheersen

Workplace Analytics gebruikt gegevens uit het dagelijkse werk in Office 365 om samenwerkingspatronen te identificeren die van invloed zijn op de productiviteit, de effectiviteit en de betrokkenheid van medewerkers. 

Tegenwoordig introduceert Microsoft oplossingen om organisatiebrede inzichten te helpen veranderen in actieplannen voor individuen en teams. De eerste oplossing, Workplace Analytics, helpt teams betere samenwerkingsgewoonten te ontwikkelen en hun tijd te beheersen door organisaties in drie stappen te begeleiden:

Ontdek samenwerkingsuitdagingen – Gebruik gegevens uit het dagelijkse werk in Office 365, zoals e-mails en vergaderingen, om uitdagingen te ontdekken, zoals overbelasting van meetings, minimale tijd voor gericht werk of een hoge werklast na de werkuren. Combineer deze inzichten met resultaten van betrokkenheidsenquêtes om verbanden te vinden tussen werkpatronen en indicatoren voor teamgezondheid, zoals betrokkenheid en innovatiescores.

Analyse toont aan dat het marketingteam veel meer tijd doorbrengt in vergaderingen dan andere teams en er baat bij zou kunnen hebben om deel te nemen aan een veranderingsprogramma om vergaderuren te verminderen.

Geef teams de mogelijkheid om te veranderen – Deel teams in veranderprogramma’s in om hen te helpen betere gewoonten te creëren, zoals agenda’s mee te nemen naar vergaderingen en tijd blokkeren voor dagelijks gericht werk. Deelnemers ontvangen persoonlijke productiviteitsinzichten en actieplannen op basis van MyAnalytics.

Wanneer teams deelnemen aan een veranderprogramma, krijgen leden toegang tot een actieplan in MyAnalytics waarin de voortgang wordt weergegeven bij het behalen van de teamdoelen.

Meten en verbeteren – Zorg ervoor dat uw veranderprogramma’s succesvol zijn door de voortgang ten opzichte van doelen in de tijd te meten. Itereer en verbeter terwijl je ziet welke actieplannen slagen of falen in het veranderen van teamwerkgewoonten.

Dit team is vier weken bezig met hun veranderprogramma en heeft de gemiddelde wekelijkse vergadertijd al met 11 procent verlaagd.

De Workplace Analytics-oplossing voor teamwerk, toegankelijk via het tabblad Oplossingen, is nu beschikbaar in preview modus voor klanten die zowel Workplace Analytics als MyAnalytics gebruiken. Meer informatie over de Workplace Analytics-oplossing voor teamwork.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!