OfficeGrip_logo

De nieuwste vergader functies in Microsoft Teams

Efficiënter werken met de nieuwste functies

 

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Teams. Deze nieuwe functies hebben vooral invloed op vergaderingen en het geven van webinars. Alle functies die hieronder beschreven staan zijn verbeteringen op de huidige beschikbare functies. Wij lichten ze hier kort toe.

Invite-only vergaderingen en breakout rooms

Microsoft heeft een kleine aanpassing aan de invite-only vergaderingen gemaakt. Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen kan direct deelnemen aan de Teams vergadering. Mocht de deelname link worden gedeeld met iemand die niet is uitgenodigd, dan wordt die collega in de wachtruimte gezet. De eigenaar van de vergadering kan ervoor kiezen om deze persoon toe te laten of te weigeren. Dit voorkomt dat mensen met de deelname link direct toegang hebben tot de vergadering.

Met breakout rooms kunnen organisatoren aanwezige collega’s onderverdelen in verschillende kleinere groepen. Eerst kon je alleen wijzigingen aan de groepen maken als deze gesloten waren. Het is nu ook mogelijk als de breakout rooms open zijn om wijzigingen door te voeren. De indeling van de breakout rooms kunnen nu ook actief blijven over meerdere sessies.

Microsoft Teams invite-only

Suggesties voor polls in Teams en verbeterde audio-instellingen voor deelnemers

Het is nu mogelijk voor deelnemers en gasten om op een mobiel apparaat deel te nemen aan polls. In de nieuwste Microsoft Teams versie krijg je ook suggesties voor een aantal polls. Met deze polls kun je snel een mening van het gehele team krijgen, waardoor je een beter beeld hebt over de vergadering.

Voor organisatoren van een vergadering zijn er meer audio-instellingen beschikbaar. Deze instellingen zorgen ervoor dat het makkelijker wordt voor deelnemers om vragen te stellen. Het is ook mogelijk om een individu zichzelf niet te laten unmuten, zodat je toch nog controle hebt over de vergadering.

Microsoft Teams poll suggesties

Externe presentator voor een live event en aangepaste achtergronden in de iOS app

Het is nu mogelijk om een externe presentator, die niet in het bezit is van een Microsoft Account, te laten presenteren in een live event. Dit maakt het makkelijker voor een gastspreker om een presentatie te geven tijdens een Live event.

De iOS app van Microsoft Teams heeft nu de mogelijkheid om de achtergrond aan te passen tijdens een vergadering. Deze functie is al enige tijd beschikbaar op de desktop, maar is nu ook beschikbaar in de iOS app. Op deze manier kun je de vergaderingen leuker en persoonlijker maken, zelfs wanneer je onderweg bent.

Het wordt in de iOS en Android app ook mogelijk om snel een document draadloos te kunnen casten. Deze content kan via een mobiel apparaat naar een Teams vergadering worden verzonden. Dit is ideaal voor een spontane vergadering waarin er minder tijd is voor een voorbereiding. Zo kun je toch nog gezamenlijk documenten aan elkaar laten zien.

iOS aangepaste achtergrond

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functies voor vergaderingen en webinars in Microsoft Teams. Deze functionaliteiten vormen voornamelijk een aanvulling op de bestaande functies in Teams. Ben je benieuwd welke functionaliteiten er allemaal in Microsoft Teams zitten? Bekijk dan ons eBook!

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!