Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

De nieuwste vergader functies in Microsoft Teams.

Efficiënter werken met de nieuwste functies.

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Teams. Deze nieuwe functies hebben vooral invloed op vergaderingen en het geven van webinars. Alle functies die hieronder beschreven staan zijn verbeteringen op de huidige beschikbare functies. Wij lichten ze hier kort toe.

Invite-only vergaderingen en breakout rooms

Microsoft heeft een kleine aanpassing aan de invite-only vergaderingen gemaakt. Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen kan direct deelnemen aan de Teams vergadering. Mocht de deelname link worden gedeeld met iemand die niet is uitgenodigd, dan wordt die collega in de wachtruimte gezet. De eigenaar van de vergadering kan ervoor kiezen om deze persoon toe te laten of te weigeren. Dit voorkomt dat mensen met de deelname link direct toegang hebben tot de vergadering.

Met breakout rooms kunnen organisatoren aanwezige collega’s onderverdelen in verschillende kleinere groepen. Eerst kon je alleen wijzigingen aan de groepen maken als deze gesloten waren. Het is nu ook mogelijk als de breakout rooms open zijn om wijzigingen door te voeren. De indeling van de breakout rooms kunnen nu ook actief blijven over meerdere sessies.

Microsoft Teams invite-only

Suggesties voor polls in Teams en verbeterde audio-instellingen voor deelnemers

Het is nu mogelijk voor deelnemers en gasten om op een mobiel apparaat deel te nemen aan polls. In de nieuwste Microsoft Teams versie krijg je ook suggesties voor een aantal polls. Met deze polls kun je snel een mening van het gehele team krijgen, waardoor je een beter beeld hebt over de vergadering.  

Voor organisatoren van een vergadering zijn er meer audio-instellingen beschikbaar. Deze instellingen zorgen ervoor dat het makkelijker wordt voor deelnemers om vragen te stellen. Het is ook mogelijk om een individu zichzelf niet te laten unmuten, zodat je toch nog controle hebt over de vergadering.

Microsoft Teams poll suggesties

Externe presentator voor een live event en aangepaste achtergronden in de iOS app

Het is nu mogelijk om een externe presentator, die niet in het bezit is van een Microsoft Account, te laten presenteren in een live event. Dit maakt het makkelijker voor een gastspreker om een presentatie te geven tijdens een Live event.

De iOS app van Microsoft Teams heeft nu de mogelijkheid om de achtergrond aan te passen tijdens een vergadering. Deze functie is al enige tijd beschikbaar op de desktop, maar is nu ook beschikbaar in de iOS app. Op deze manier kun je de vergaderingen leuker en persoonlijker maken, zelfs wanneer je onderweg bent.

Het wordt in de iOS en Android app ook mogelijk om snel een document draadloos te kunnen casten. Deze content kan via een mobiel apparaat naar een Teams vergadering worden verzonden. Dit is ideaal voor een spontane vergadering waarin er minder tijd is voor een voorbereiding. Zo kun je toch nog gezamenlijk documenten aan elkaar laten zien.

iOS aangepaste achtergrond

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functies voor vergaderingen en webinars in Microsoft Teams. Deze functionaliteiten vormen voornamelijk een aanvulling op de bestaande functies in Teams. Ben je benieuwd welke functionaliteiten er allemaal in Microsoft Teams zitten? Bekijk dan ons eBook!

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Moderne werkplek Microsoft 365
  CEO

  Een moderne werkplek met Microsoft 365

  Het creëren van een moderne werkplek met Microsoft 365 helpt binnen een organisatie om efficiënter te werken. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan een moderne werkplek met Microsoft 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Deze werkplek zorgt er namelijk voor dat het complete bedrijf vanaf elke locatie kan werken. Een moderne werkplek heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van werken. Wij leggen hier uit wat jij allemaal moet weten over de Microsoft 365 oplossing voor de moderne werkplek.

  Lees meer...
  Microsoft Whiteboard update
  Eindgebruiker

  Maak kennis met het nieuwe Microsoft Whiteboard

  Microsoft introduceert een nieuw design voor Microsoft Whiteboard. Met een Microsoft Whiteboard wordt het makkelijker om samen te werken op een creatieve manier. Vanaf nu is het nieuwe Microsoft Whiteboard beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 omgeving. Met deze nieuwe innovaties in Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om nog beter samen te werken, ook wanneer je niet samen in één ruimte bent.

  Lees meer...
  Microsoft Defender voor Eindpunt iOS en Android app
  Azure

  Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Defender voor Eindpunt

  Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Microsoft Defender voor Eindpunt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben betrekking op het Android en iOS platform. Met de nieuwste mogelijkheden wordt het nog makkelijker om extra bescherming te bieden, beveiligingsrisico’s in de organisatie te verminderen en veilig toegang te geven tot gegevens.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  De ultieme Microsoft Teams gids

  Een compleet overzicht van alle functies in Microsoft Teams!

  Download GRATIS

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   *Wij versturen het eBook direct naar uw zakelijke e-mailadres