OfficeGrip_logo

Nu nog gemakkelijker toegang tot bestanden met OneDrive Files On-Demand

Omdat mensen steeds vaker bestanden maken en er aan samenwerken, ze steeds meer foto’s nemen en werken op verschillende apparaten wordt het telkens belangrijker om toegang te hebben tot belangrijke documenten. Je zou je niet druk hoeven te maken of er bijvoorbeeld wel voldoende opslag is op je apparaat.

Deze week zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten die die er voor zorgen dat je al je bestanden kunt zien en er toegang tot hebt op Windows 10, waardoor je productief kunt zijn offline op je mobiele apparaten en snel bestanden kunt delen op iOS. 

OneDrive Files On-Demand—Toegang tot al je bestanden zonder gebruik te maken van je apparaat opslag

Met Files On-Demand krijg je toegang tot je bestanden in de cloud zonder dat je ze hoeft te downloaden of opslagplek op je apparaat vrij te maken. Je hoeft niets te veranderen aan de manier waarop je werkt, aangezien alle bestanden, ook degenen die online staan, gedetecteerd worden in Windows Verkenner en op dezelfde manier werken als andere bestanden op je apparaat.

Files On-Demand stelt je ook in staat online bestanden te openen vanaf een desktop of Windows store apps door middel van de Windows file picker. Selecteer het bestand dat je wilt openen met de file picker en het bestand wordt automatisch gedownload en geopend in je app. Ook werkt Files On-Demand met je persoonlijke OneDrive, OneDrive voor Bedrijven en ook SharePoint Online team sites.

Nieuwe status iconen in Windows Verkenner maken het gemakkelijk om te zien of je bestanden lokaal beschikbaar zijn of juist online. Bestanden die je nodig hebt wanneer je geen beschikking hebt over een internet connectie kun je gemakkelijk altijd beschikbaar maken door op de rechtermuisknop te klikken en Altijd beschikbaar op dit apparaat te selecteren.

Online bestanden worden automatisch gedownload en lokaal beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Dubbelklik op een bestand in Verkenner of open het vanuit een app. Je online bestanden zullen altijd zichtbaar zijn, zlefs als je offline bent. Zo hoef je geen moeilijk beslissingen te maken over welke bestanden je wilt synchroniseren op je PC.

Files On-Demand geeft niet alleen voordelen aan gebruikers, maar ook aan organisaties en IT admins. Wanneer je nu een SharePoint Online team site synchroniseert worden bestanden opnieuw gedownload op alle gesynchroniseerde apparaten wanneer iemand een verandering maakt. Files On-Demand zal de netwerkbandbreedte reduceren door de noodzaak te elimineren van het doorlopend gedeelde bestanden te synchroniseren op elk gesynced apparaat.

Files On-Demand word eerst uitgerold in de Windows Insider Preview begin deze zomer en zal publeikelijk beschikbaar worden gemaakt tijdens de Windows 10 Fall Creators Update.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!