OfficeGrip_logo

Office 2016 voor Windows release op 22 september

De nieuwste versie van het bekende kantoorsoftwarepakket, Office 2016, wordt eind deze maand beschikbaar gesteld voor Windows-gebruikers. Daarnaast wordt het mogelijk voor Office 365 ProPlus-abonnees mogelijk om updates uit te stellen. 

Office 2016 voor Windows

Op 22 september word Office 2016 beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Wie daarnaast een zogeheten volume licensing agreement heeft, kan de nieuwste versie van het softwarepakket vanaf 1 oktober binnenhalen.
In juli kwam het kantoorpakket met o.a. Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote al uit voor OS X. Eén van de nieuwe mogelijkheden is om bestanden standaard op te slaan in onlineopslagdienst OneDrive. Ook kunnen gebruikers onder andere tekstbestanden realtime samen met anderen bewerken.

Office 365 ProPlus-abonnees

Voor Office 365 ProPlus-gebruikers zijn er ook een aantal veranderingen in het updaten van Office. Gebruikers met een ProPlus-abonnement krijgen normaliter de meest recente versie automatisch aangeboden. Nu komen zij terecht in de Current Branch. Behalve de naam betekent dit niets nieuws. Alleen Microsoft introduceert een nieuwe branch; de Current Branch for Business. In praktijk komt dit erop neer dat bedrijven met een ProPlus-abonnement ervoor kunnen kiezen om enkele maanden na een update pas deze nieuwste versie door te voeren in het bedrijf. Op deze manier kunnen systeembeheerders de software eerst binnen hun organisatie testen.

Bedrijven kunnen kiezen uit drie momenten om de laatste Office-versies te installeren. Telkens zitten daar vier maanden tussen. Zo kunnen bedrijven aangeven dat ze niet deze maand, maar pas in februari of in juni de laatste Office-versie willen installeren. Die versies bevatten dan ook de laatste beveiligingsupdates, meldt Microsoft na het evalueren van feedback.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!