OfficeGrip_logo

Office 365 Groups introduceert toegang voor gasten

Er zijn momenten waarop je nauw moet samenwerken met klanten, partners, leveranciers of consultants buiten je organisatie en hier heb je samenwerkings-tools voor nodig om dit mogelijk te maken. Microsoft heeft deze week de nieuwe gast-toegang functionaliteit bekend gemaakt voor Office 365 Groups. Office 365 Groups is de groepslidmaatschap dienst die één identiteit verstrekt voor teams in Office 365. De nieuwe gast-toegang functionaliteit geeft je de mogelijkheid om mensen buiten je organisatie toe te voegen aan een Office 365 Group. 

De gast-toegang functionaliteit wordt door Microsoft uitgerold in fases. Sinds vorige week is het mogelijk voor de beheerders van een groep in Outlook op het web. Op het moment dat ze zijn toegevoegd ontvangen gasten een welkoms-mail en krijgen ze toegang tot groepsbestanden in SharePoint Online. Hierna krijgen ze ook email berichten en kalender uitnodigingen die naar de groep worden verzonden en kunnen ook inloggen op de groep in Office op het web en de Outlook Groups mobiele applicatie. Ook hebben ze automatisch toegang tot cloud-based bestandsbijlages. Gasten hebben de optie om op elk moment de groep te verlaten en visuele indicatoren herinneren alle leden van gast-participatie in de groep.

Office Groups GIF
 

Gast-toegang werkt voor elk email account inclusief bedrijfs- en consumenten-domeinen (zoals Outlook.com of Gmail.com). Wanneer de gast-email identiteit geassocieerd is met een Microsoft account (zoals bijvoorbeeld Office 365 of Outlook.com accounts) wordt de gebruiker rechtstreeks naar een sign-in pagina gedirigeerd om zichzelf te identificeren. Wanneer een gast niet een Microsoft account heeft worden ze gedirigeerd naar een sign-in pagina om een account te creëren.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!