OfficeGrip_logo

Office 365 Groups krijgt ook Yammer integratie

Yammer stelt mensen in staat ‘hardop’ te werken en verbindingen te maken met anderen in de gehele organisatie om ideeën te delen en ‘dingen gedaan te krijgen’. In Yammer zorgen groepen voor de structuur die mensen nodig hebben om op een open plek ‘best practices’ te delen, een ‘community’ te creeëren gebaseerd op gedeelde interesses en nieuwe initiatieven te laten onstaan. 

Deze week kondigt Microsoft de integratie van Yammer aan met Office 365 Groups. Office 365 Groups is de dienst die een enkele identiteit biedt aan teams in Office 365. Wanneer je nu een nieuwe groep aanmaakt in Yammer wordt deze automatisch deel van de Office 365 Groups dienst waardoor de groep een OneNote notitieboek, een Planner voor taakmanagement, een SharePoint Online teamsite en documentenbibliotheek krijgt. Door deze integratie kunnen jij en je teamgenoten gemakkelijk en direct toegang krijgen tot de gedeelde resources van Yammer.

Deze integratie tussen Yammer en Office 365 Groups heeft effect op klanten die maar één Yammer netwerk gekoppeld hebben aan hun Office 365 tenant. De volledige uitrol van Office 365 Groups zal in fases gebeuren en zal Office 365 Groups verbinden met bestaande (nog niet verbonden) Yammer groepen en resterende Office 365 tenants. Ook zal er integratie zijn met Outlook Agenda en verbeterde Yammer integratie met SharePoint Online en Planner.

Door middel van de Office 365 Groups integratie kunnen Office 365 administrators snel gebruik maken van op query-gebaseerde groepslidmaatschap in Yammer. Deze is gebaseerd op Azure Active Directory attributen zoals rol, locatie en manager. Dit zorgt ervoor dat bepaalde groepen gebaseerd op organisatie structuur dynamisch de correcte leden betrekken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!