OfficeGrip_logo

Office 365 ongelimiteerde OneDrive opslag eindigt maart 2017

Eind vorig jaar heeft Microsoft grote veranderingen doorgevoerd in OneDrive voor Office 365 gebruikers. Het bedrijf maakte bekend dat er een einde komt aan de ongelimiteerde opslag en gebruikers zal terugzetten naar 1TB. Deze verandering was nodig omdat er blijkbaar gebruikers waren die misbruik maakten van de dienst en complete BluRay-collecties op hun OneDrive-account opsloegen en dit geen duurzame zakelijk pad bleek om op te wandelen. Simpelweg gezegd; dit werd te duur. 

Ongelimiteerde opslag

Toen de aankondiging werd uitgesproken om de ongelimiteerde opslag terug te draaien naar 1 TB gaf Microsoft aan dat het gebruikers 12 maanden de tijd zou geven om hun eigen gebruik onder deze drempelwaarde te krijgen. Bij deze aankondiging werd niet vermeld vanaf weer deze 12-maanden countdown in zou gaan.

1 maart 2017

Dankzij een Office 365 gebruiker uit Australië is nu duidelijk vanaf wanneer de 12-maanden deadline ingaat. De gebruiker kreeg een notificatie pop-up waarin werd vermeld dat de ongelimiteerde opslag op 1 maart 2017 wordt teruggedraaid.

Cloud storage

De notificatie werd geplaatst op 29 februari wat betekent dat Microsoft hun beloftes nakomt en gebruikers exact een jaar de tijd geeft om hun opslag in orde te brengen. Toen het bedrijf de ongelimiteerde opslagcapaciteit voor Office 365 gebruikers bekend maakte verwachtten velen dat dit de toekomst zou zijn voor cloud storage. Maar toen Dropbox, Box, Google en de rest Microsoft niet volgden in onbeperkte opslag bleek dit niet langer een financieel haalbaar business model te zijn.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!