OfficeGrip_logo

Office 365 overtreft Google Apps in ‘enterprise cloud-based adoption’

Office 365 is het snelst groeiende corporate product aller tijden en heeft nu Google Apps ingehaald als nummer 1 cloud-based kantoorproductiviteit software volgens een nieuw rapport van cloud-beveiligings bedrijf Bitglass.

Het rapport met de titel ‘Cloud Adoption Report Episode II: Attack of the Clouds’ heeft traffic data van bijna 120.000 internationale organisaties die gebruik maken van cloud-gebaseerde analytics bestudeerd. Het rapport heeft de adoption rate van enterprise cloud applications bijgehouden en zich hierbij gefocust op de toonaangevende cloud apps: Microsoft Office 365, Google Apps, SalesForce en Box.

Office 365 dat 2014 begon met een adoption rate van maar 7,7 procent is gestegen naar 25,2 procent in 2015, een stijging van meer dan 300 procent, waarmee ze een 2,5 procent voorsprong hebben op Google Apps.

Ook laat het rapport zien dat grote bedrijven met meer dan 500 werknemers eerder kiezen voor Office 365 dan Google Apps; Office 365 leidt met een verschil van 12,4 procent. Gereguleerde bedrijven met meer dan 1000 werknemers blijven migreren naar cloud-based services waardoor zowel Google Apps en Office 365 een enorme groei zien van 200 en 500 procent respectievelijk. Voor Microsoft betekent dit een verhoging van 5 naar 30 procent marktaandeel voor bedrijven van deze grootte. 

In het algemeen zagen cloud-gebaseerde producten een enorme groei in 2015; 48 procent van de ondervraagde ondernemingen maken gebruik van een cloud-based productiviteits en e-mail suite. Dit is een toename van 28 procent vergeleken met 2014. Microsoft blijft grote cliënten aan zich binden mede dankzij de verschuiving van de focus van het bedrijf op productiviteit onder de leiding van Satya Nadella en dit rapport laat zien dat zijn ‘Mobile First, Cloud First’ mantra zijn vruchten begint af te werken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!