OfficeGrip_logo

Offline werken in Outlook om verbindingskosten te vermijden

Wanneer Outlook online is, worden e-mailberichten die u verzendt, onmiddellijk verzonden. Ook wordt er regelmatig gecontroleerd of er nieuwe e-mailberichten zijn. Bij sommige accounts, zoals Exchange- en Hotmail-accounts, worden nieuwe berichten direct weergegeven wanneer ze aankomen. Er kunnen echter situaties zijn waarin u niet online wilt werken. Als u bijvoorbeeld de kosten voor een verbinding wilt verlagen, kunt u de modus Offline inschakelen. 

  • Klik op Verzenden/ontvangen > Offline werken.

    Opdracht Offline op het lint

Wanneer in Outlook tussen online en offline werken wordt geschakeld, worden alle e-mailaccounts gewijzigd.

Als u offline werkt, ziet u dat de tekst Offline werken op het lint is geaccentueerd en dat de status Offline werken op de statusbalk onder aan het Outlook-venster wordt weergegeven.

Indicator Offline werken op de statusbalk van Outlook

Als Outlook offline is, kunt u handmatig op aanvraag berichten verzenden en ontvangen zonder opnieuw online te gaan. Klik op Verzenden/ontvangen > Alle mappen verzenden/ontvangen.
 

Opnieuw online gaan

Wanneer u klaar bent om opnieuw online te werken, klikt u op Verzenden/ontvangen > Offline werken. De tekst van de knop verandert niet; deze wordt alleen geaccentueerd wanneer u offline werkt. De tekst Offline werken verdwijnt van de statusbalk als u online werkt.
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!