OfficeGrip_logo

Ontdek de nieuwe Visio 2016

Visio is de toonaangevende oplossing voor het maken van diagrammen. Het wordt door meer dan 12 miljoen mensen gebruikt en met de komst van Visio 2016 is het alleen maar beter geworden.

Visio 2016 maakt het gemakkelijker voor iedereen om bedrijfsprocessen te definiëren, werkmethodes te documenteren, de toekomstige staat van transformatieve initiatieven te visualiseren en bovenop operationele inzichten te blijven. Door office 365 te gebruiken kun je deze Visio diagrammen delen met iedereen en organisatiebrede richtlijnen communiceren. 

Visio 2016 biedt starter diagrammen, honderden smart shapes, one-step data linking, Information Rights Management (IRM) for compliance en veel meer. Visueel werken is nu sneller en gemakkelijker dan ooit.

Snel aan de slag

Bij het starten biedt het nieuwe Visio een set van van tevoren vervaardigde start-diagrammen en contextuele tips en trucks om u te helpen gemakkelijk te creëren, bewerken en afmaken van uw diagram.

visio-2016-voorbeeld-diagram

Deze snel uitvoerbare diagrammen zijn beschikbaar in 15 van de meest populaire categorieën (flowcharts, tijdlijnen, workflows etc.) en zullen je inspireren en begeleiden van start tot finish.

De nieuw ingebouwde Tell Me support helpt u door meer dan 800 opdrachten te navigeren in Visio. U kunt Visio gewoon vragen iets te doen en de relevante opdrachten worden getoond in een simpele drop-down lijst. U kunt de opdracht uitvoeren door gewoon te klikken op 1 van de opties uit de lijst. Op deze manier kunnen nieuwe gebruikers ook het meeste uit Visio halen.

visio-2016-tell-me-support

Wees productief en nalevend

Visio biedt duizenden vormen die voldoen aan industriestandaarden, inclusief BPMN 2.0, UML 2.4 en IEEE (nieuw). Of u nu een IT netwerk in kaart wilt brengen, een organogram wilt maken, een bedrijfsproces wilt documenteren, een moderne plattegrond wilt tekenen of een flowchart van een whiteboard wilt uitwerken, het nieuwe Visio kunt u helpen visueel te werken en industriestandaarden na te leven.

Hier zijn een aantal voorbeelden:

nieuwe-visio-2016

One-stop process modeling

visio-2016-floorplan-diagram
Geüpdate office layout template met moderne stijl

visio-2016-diagram-voorbeeld
IEEE-compliant elektrisch diagram

Gemakkelijk data aan diagrammen verbinden

Met Visio kun je diagrammen aan bekende databronnen zoals Excel, Active Directory, SharePoint en SQL Server verbinden om data te tonen via real-world visuals. Je kunt bijvoorbeeld een lopende band in Visio uitbeelden en verschillende componenten van dat diagram verbinden aan real-time operationele data. Aan gegevens gekoppelde diagrammen kunnen automatisch een update krijgen en zal verschillende iconen, symbolen en kleuren weergeven om veranderingen in onderliggende data te laten zien.

De Visio 2016 Quick Import mogelijkheid maakt het nu8 nog makkelijker om data te verbinden aan real-world diagrammen, plannen en processen. Met één klik kan het nieuwe Visio automatisch de databron identificeren, de data importeren, diezelfde data aan vormen linken en data graphics toepassen. Met one-step data linking kunt u gemakkelijk diagrammen in dashboards veranderen en vooruitgang of prestaties in real-time monitoren.

quick-import-bar-visio-2016

Visio 2016 maakt het ook gemakkelijker om met één klik de grafieken om te ruilen naar je keuze en uw data gemakkelijker verteerbaar te maken

data-graphics-visio-2016

Samenwerken met vertrouwen

Meer dan ooit tevoren bestaat onze day-to-day werk uit het samenwerken met anderen. Dit betekent dat gevoelige informatie binnen de diagrammen nieuwe niveau’s van bescherming nodig hebben. Visio 2016 ondersteunt Information Rights Management (IRM) en laat u documenten controleren op een individueel gebruikers niveau.

Information-Rights-Management-IRM-visio-2016

Met Visio 2016 kunt u visueel werken, data beïnvloeden en gevoelige informatie beschermen zoals nooit tevoren.

Meer te weten komen? Test drive de nieuwe Visio.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!