OfficeGrip_logo

Ontdek Shadow-IT sneller met Cloud App Security

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) leidde tot de terugloop van traditionele datacenterstrategieën. Vandaag de dag stellen moderne cloud-gerichte IT-strategieën organisaties in staat om nieuwe processen te implementeren en hun infrastructuur indien nodig op en neer te schalen, waardoor ze kostenefficiëntie en een hoge mate van flexibiliteit bereiken.

Echter leidde deze ontwikkeling ook tot een wildgroei aan apps op verschillende platformen zonder duidelijk IT-toezicht. Dit kan aanzienlijke beveiligingsrisico’s voor een organisatie met zich meebrengen.

Neem bijvoorbeeld opslagoplossingen. Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud Platform kunnen bedrijfskritische bronnen hosten, zoals documenten, databases en broncode. Een verkeerde toegangs-configuratie kan gevoelige informatie blootleggen en leiden tot datalekken. Uit gegevens blijkt dat organisaties vaak honderden aangepaste apps in de cloud hebben, terwijl er slechts een fractie wordt beheerd met concreet IT-toezicht. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin IT-toezicht in te stellen om latere problemen te voorkomen.

Microsoft Cloud App Security heeft zijn Shadow IT Discovery-mogelijkheden uitgebreid om bronnen te detecteren die worden gehost op IaaS- en Platform-as-a-Service (PaaS) -oplossingen op Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud Platform (GCP), en binnenkort worden aan dit rijtje andere oplossingen toegevoegd. 

resourcespic1.png

“Discovered resources” weergave in Microsoft Cloud App Security

Het nieuwe tabblad ‘Discovered resources’ in de Microsoft Cloud App Security-portal biedt u inzicht in de aangepaste apps die op uw IaaS- en PaaS-abonnementen worden uitgevoerd. U kunt deze nieuwe mogelijkheid gebruiken om volledig inzicht te krijgen in de bronnen die binnen uw organisatie aanwezig zijn, tot welke gebruikers ze toegang hebben, transacties, IP-adressen en hoeveel verkeer wordt verzonden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!