Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

shadow-it-cloud-app-security-2

Ontdek Shadow-IT sneller met Cloud App Security

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) leidde tot de terugloop van traditionele datacenterstrategieën. Vandaag de dag stellen moderne cloud-gerichte IT-strategieën organisaties in staat om nieuwe processen te implementeren en hun infrastructuur indien nodig op en neer te schalen, waardoor ze kostenefficiëntie en een hoge mate van flexibiliteit bereiken.Echter leidde deze ontwikkeling ook tot een wildgroei aan apps op verschillende platformen zonder duidelijk IT-toezicht. Dit kan aanzienlijke beveiligingsrisico’s voor een organisatie met zich meebrengen.

Ontdek Shadow-IT sneller met Cloud App Security

shadow-it-cloud-app-security-1

Thijs Mulders
Marketing & Communicatie

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) leidde tot de terugloop van traditionele datacenterstrategieën. Vandaag de dag stellen moderne cloud-gerichte IT-strategieën organisaties in staat om nieuwe processen te implementeren en hun infrastructuur indien nodig op en neer te schalen, waardoor ze kostenefficiëntie en een hoge mate van flexibiliteit bereiken.

Echter leidde deze ontwikkeling ook tot een wildgroei aan apps op verschillende platformen zonder duidelijk IT-toezicht. Dit kan aanzienlijke beveiligingsrisico’s voor een organisatie met zich meebrengen.

Neem bijvoorbeeld opslagoplossingen. Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud Platform kunnen bedrijfskritische bronnen hosten, zoals documenten, databases en broncode. Een verkeerde toegangs-configuratie kan gevoelige informatie blootleggen en leiden tot datalekken. Uit gegevens blijkt dat organisaties vaak honderden aangepaste apps in de cloud hebben, terwijl er slechts een fractie wordt beheerd met concreet IT-toezicht. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin IT-toezicht in te stellen om latere problemen te voorkomen.

Microsoft Cloud App Security heeft zijn Shadow IT Discovery-mogelijkheden uitgebreid om bronnen te detecteren die worden gehost op IaaS- en Platform-as-a-Service (PaaS) -oplossingen op Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud Platform (GCP), en binnenkort worden aan dit rijtje andere oplossingen toegevoegd.

resourcespic1.png

“Discovered resources” weergave in Microsoft Cloud App Security

Het nieuwe tabblad ‘Discovered resources’ in de Microsoft Cloud App Security-portal biedt u inzicht in de aangepaste apps die op uw IaaS- en PaaS-abonnementen worden uitgevoerd. U kunt deze nieuwe mogelijkheid gebruiken om volledig inzicht te krijgen in de bronnen die binnen uw organisatie aanwezig zijn, tot welke gebruikers ze toegang hebben, transacties, IP-adressen en hoeveel verkeer wordt verzonden.

 

Download het eBook:

3 manieren om

SHADOW-IT TE SLIM AF TE ZIJN

 

De meest gevraagde clouddiensten zijn bestandsdeling en samenwerking. Wanneer IT geen gemakkelijke, mobiele oplossingen kan bieden, wenden zakelijke gebruikers zich tot ongeautoriseerde apps, waarvan sommige bedrijfsinformatie in gevaar brengen.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat van de meer dan duizend clouddiensten die door werknemers van ondernemingen worden gebruikt, er 44 als een hoog risico voor het bedrijf worden beschouwd*.

Er is geen reden om in het donker te blijven over Shadow-IT. Dit is de perfecte gelegenheid om met het bedrijf samen te werken om hen precies te geven wat ze willen met een oplossing die veilig, schaalbaar en klaar voor het bedrijf is.

In plaats van u zorgen te maken over datalekken, leert u hoe u werknemers uiterst veilige, schaalbare productiviteitstools ter plekke kunt bieden.

*Cloud Security Alliance, Cisco and Frost & Sullivan

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

     OfficeGrip

    Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

    No Comments

    Leave a feedback