OfficeGrip_logo

Outlook 2016 voor Mac voegt ondersteuning voor Google Calender en Contacten toe

Afgelopen week heeft Outlook 2016 voor Mac ondersteuning gekregen voor Google Calendar en Contacten. Microsoft is zeer enthousiast om deze vaak aangevraagde mogelijkheden te leveren aan Mac gebruikers. De Outlook apps voor zowel iOS als Android geven nu Google accounts een krachtigere manier om in controle te blijven van de dagelijkse bezigheden. 

Alhoewel de uitrol van deze functies al begonnen is, is Microsoft nog steeds erg gebrand op de hulp van gebruikers om de mogelijkheden te testen en feedback hierover te geven. De uitrol zal beginnen bij Insiders en in de komende weken worden uitgebreidt. Aan het einde van het jaar zal de funtionaliteit beschikbaar zijn voor alle Office 365 gebruikers.

Meer dan alleen email

Outlook voor Mac heeft al vrij lang de mogelijkheid om te verbinden met en het behren van je Gmail. Met deze updates zal Outlook nu ook je Google Calendar en contacten synchroniseren. De ervaring zal weinig verschillen van wat je nu al gewend bent van Outlook, maar met ondersteuning van alle basis acties, zoals toevoegen, bewerken, tijd en locatie aanpassen. Alle veranderingen zullen heen en terug worden geüpdatet met Gmail of Outlook voor iOS en Android, zodat alles in sync is op je alle apparaten.

De beste functies van Outlook op je Gmail account

Tot nu toe waren de beste en meest geavanceerde email fucties alleen beschikbaar voor degenen die gebruik maakten van Outlook.com, Office 365 of een Exchange email adres. Met deze updates kun je nu ook gebruik maken van verschillende van deze geavanceerde mogelijkheden met je Gmail account. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de Focused Inbox en rijkere ervaringen met reis reserveringen en pakket bezorgingen. Extra geavanceerde functies zullen beschikbaar worden wanneer ze verder worden uitgerold.

Hoe te beginnen

Outlook 2016 voor Mac gebruikers die ingeschreven zijn bij het Office Insider Fast programma zullen als eerste de nieuwe mogelijkheden kunnen uitproberen. Om een Insider te worden hoef je enkel Outlook te openen en dan te klikken op Help > Check for Updates en vanaf daar de aanwijzingen te volgen.

Niet alle Insiders zullen de nieuwe Google account ervaring gelijk te zien krijgen. Outlook zal je een notificatie sturen wanneer deze functionaliteiten beschikbaar voor je zijn en je dan vragen je Google account toe te voegen. Indien je een bestaand Google account verbonden hebt met Outlook kun je deze verwijderen nadat je de nieuwe ervaring hebt ingesteld.

En indien je de eerste vraag hebt genegeerd kun je een Google account toevoegen op een later tijdstip door te gaan naar Tools > Accounts.

Microsoft is nog steeds bezig de Google account ondersteuning in Outlook voo MAc te fine-tunen en er zullen dan ook regelmatig updates worden verzorgd aan Insiders voordat deze breed worden uitgerold.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!