OfficeGrip_logo

Outlook voegt functies toe voor iOS en Android

Of je nou een planning aan het maken bent voor je eerstvolgende dinertje of voor een meeting met je voetbalteam, de Outlook app is ervoor gemaakt om het meeste uit je dag te halen. Outlook voegt functies toe voor zowel iOS als Android devices, zoals de mogelijkheid om gedeelde agenda’s te synchroniseren naar je telefoon en RSVP (een melding met de vraag of je wilt deelnemen aan een evenement) voor verschillende soorten evenementen. 

Een groot gedeelte van de toegevoegde functies komen voort uit de feedback die gebruikers hebben gecommuniceerd naar Microsoft. Bekijk hieronder de nieuwe functies:

Gesynchroniseerde gedeelde agenda’s in Outlook

Het is nu mogelijk om gedeelde Office365 of Outlook agenda’s te bekijken en bewerken, net zoals dat kan met je eigen agenda’s. Je kunt nu ook je eigen agenda’s delen met anderen. Een gedeelde uitnodiging door een ander kan je nu makkelijk accepteren met de mobiele app voor Outlook.

Het is mogelijk dat je jouw gedeelde agenda’s nog niet kunt zien. Microsoft is momenteel bezig met het upgraden van bestaande gedeelde agenda’s, zodat deze synchroniseren naar Outlook. Als je niet kunt wachten om gebruik te maken van deze nieuwe functie, kun je dit verhelpen door nogmaals een uitnodiging te accepteren van een gedeelde agenda op je Android of iOS device. Kan je de originele uitnodiging voor het delen van een agenda niet vinden? Geen probleem! Vraag gewoon simpelweg aan de agenda-eigenaar of hij/zij de agenda nogmaals met je wilt delen. Je zult nu zien dat het werkt.

 

Beheer en autoriseer agenda’s onderweg

Voor personen die agenda’s beheren van iemand anders, is het nu mogelijk om dit te doen vanaf je telefoon. Beheer je vertegenwoordigers van jouw bedrijf, accepteer een autoriseer aanvraag, en bekijk en bewerk een vertegenwoordigers agenda met Outlook op je iOS of Android device. Wanneer je een uitnodiging krijgt voor een meeting, zal Outlook vanaf nu duidelijker aangeven of deze uitnodiging voor jou of voor bijvoorbeeld je manager is. Zo raak jij zelf en je manager niet meer verward.

 

Voeg je Meetups app toe aan je agenda

Na Facebook en Evernote, is het nu mogelijk om Meetup toe te voegen aan jouw Outlook op je Android of iOS device. Meetup is een nieuwe agenda app die mensen bij elkaar brengt in duizenden steden om meer te doen wat ze willen doen in hun leven. Denk bijvoorbeeld aan een openbare hardloopsessie of volleybalwedstrijd. Als je je Meetup account toevoegt aan Outlook krijg je je eerstvolgende ‘Meetups’ direct te zien in jouw agenda.

 

Het beheren van jouw activiteiten is nog makkelijker gemaakt

 Microsoft brengt het beste wat Outlook te bieden heeft nu naar je telefoon. Dit maakt het mogelijk om het meeste te halen uit je drukke werkdag. Dit zijn updates die beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android:

  • Maak evenementen aan met dagelijkse, wekelijkse ,maandelijkse, of jaarlijkse herhaling.
  • RSVP (répondez s’il vous plaît) dat je niet aanwezig kunt zijn op bijvoorbeeld één uitnodiging voor een terugkerende activiteit, zonder dat de gehele reeks van activiteiten uit je agenda wordt verwijderd.
  • Bekijk de beschikbaarheid van je collega’s wanneer je een meeting aan het plannen bent (was al beschikbaar op iOS, nu ook op Android).

 

 De volgende functies zijn vanaf nu beschikbaar op iOS, (Android volgt nog):

  • Voeg een bericht toe, wanneer je reageert op een uitnodiging voor een meeting (bijvoorbeeld waarom je wel/niet kan deelnemen aan een meeting)
  • Zet een activiteit op privé, zodat de details van deze activiteit niet leesbaar zijn door anderen als je je agenda deelt
  • Markeer je agenda activiteiten als, bezig, vrij, buiten het kantoor etc.

 

Meer functionaliteiten volgen!

 

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!