OfficeGrip_logo

PowerPoint Live is nu algemeen beschikbaar

Eerder dit jaar kondigde Microsoft het al aan en nu is het dan ook echt zover; live-presentaties zijn nu algemeen beschikbaar op PowerPoint voor het web.

Toen Microsoft PowerPoint Live voor het eerst aankondigden, zagen ze enthousiasme bij zowel zakelijke als educatieve klanten over hoe deze functie kon worden gebruikt tijdens persoonlijke evenementen: conferenties, collegezalen, townhalls en meer. Echter is in de tussentijd de situatie in de hele wereld erg veel veranderd.

We gaan er vanuit dat naarmate er meer fysieke evenementen en vergaderingen plaatsvinden, PowerPoint Live een zeer nuttig hulpmiddel zal blijken te zijn om verbinding te maken met uw publiek en effectiever te communiceren. Dit leggen we graag in dit blog-artikel uit. Ook laten we u graag zien door middel van onderstaande tips hoe u deze mogelijkheid nu kunt gebruiken in scenario’s voor werken en leren op afstand.

Elk publiek een persoonlijke presentatie-ervaring bieden

Elke presentator weet hoe moeilijk het is om het publiek echt betrokken te houden gedurende een presentatie. De PowerPoint Live-ervaring kan gebruikers helpen bij het aantrekkelijk en inclusief maken van hun presentaties.

Iedereen in het publiek kan verbinding maken vanaf hun apparaat (laptop, tablet of telefoon) waar ze de presentatie kunnen volgen, en ze kunnen ook in hun eigen tempo door de dia’s bladeren zonder de presentator te beïnvloeden. Het publiek kan ook direct feedback geven aan de presentator in de vorm van live reacties – en commentaar geven en de presentatie aan het einde beoordelen.

Naast al deze mogelijkheden, kan iedereen in het publiek, met de kracht van kunstmatige intelligentie (AI), live ondertitels in hun voorkeurstaal op hun eigen apparaat inschakelen. Het helpt niet alleen deelnemers met gehoorproblemen te ondersteunen, maar doorbreekt ook taalbarrières en zorgt ervoor dat iedereen in het publiek betrokken is en blijft.

Na de livesessie kunnen leden van het publiek feedback geven aan de presentator via een optionele enquête, mogelijk gemaakt door Microsoft Forms, zodat de presentator reacties en aanbevelingen kan ontvangen over hoe ze hun presentatievaardigheden kunnen verbeteren.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: hoe kan ik deze functie vandaag gebruiken terwijl ik op afstand werk en leer? Ook al zijn we niet altijd fysiek in dezelfde ruimte, dan nog kunnen Live presentaties in PowerPoint voor het web nog steeds worden gebruikt.

Live presentaties op afstand gebruiken

Als u een videoconferentietool zoals Microsoft Teams gebruikt, maakt u eenvoudig verbinding met de Teams-oproep en deelt u het scherm waar u de presentatie geopend heeft in PowerPoint voor het web en klikt u op “Presenteer Live”. Op dit moment kan iedereen in de Teams-oproep de QR-code en korte URL-link zien die ze kunnen gebruiken om verbinding te maken met de live presentatie. Uw publieksleden van over de hele wereld kunnen de QR-code scannen met hun mobiele telefoons als ondersteunende apparaten om verbinding te maken met de live presentatie. Nadat ze zich bij de presentatie hebben aangesloten, kunnen ze ondertitels in meer dan 60 verschillende talen kiezen, waardoor ze u kunnen volgen in hun voorkeurstaal.

Als iemand laat aan de presentatie deelneemt, zien ze de bijschriften en het reeds vastgelegde transcript bij de vorige dia’s. Iedereen die Live Presentations gebruikt, kan ook zelfstandig door het deck navigeren, zodat ze meer tijd op een dia kunnen doorbrengen als ze iets hebben gemist. Iedereen in het publiek kan zich gemakkelijk in real-time uitdrukken met behulp van Live Reactions, wat niet alleen helpt ervoor te zorgen dat iedereen in de presentatie wordt opgenomen, maar ook zeer waardevolle informatie biedt aan de presentator over hoe de presentatie wordt ontvangen. Aan het einde van de presentatie wordt elk publiekslid gevraagd om de presentatie te beoordelen en hun anonieme feedback te geven aan de presentator. Daarna ontvangt de presentator een e-mail met verzamelde feedback, inclusief opmerkingen, die hem kunnen helpen toekomstige presentaties te verbeteren.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!