OfficeGrip_logo

Preview van PowerApps custom visual voor Power BI nu beschikbaar

In dit artikel

Power BI stelt iedereen in staat om diepgaande inzichten uit hun gegevens te halen en betere zakelijke beslissingen te nemen, terwijl PowerApps iedereen in staat stelt zakelijke apps te bouwen en te gebruiken die verbinding kunnen maken met uw gegevens. Met de aankondiging van de preview modus van PowerApps custom visual voor Power BI kunt u deze producten nog beter benutten. 

Met behulp van de PowerApps custom visual kunt u contextbewuste gegevens doorgeven aan een PowerApps-app die in realtime wordt bijgewerkt terwijl u uw rapport wijzigt. Nu kunnen uw gebruikers zakelijke inzichten afleiden en actie ondernemen vanuit hun Power BI-rapporten en dashboards. Het is niet nodig om van tabblad te wisselen om de afzonderlijke apps te openen, u kunt gewoon data van het ene venster naar het andere kopiëren.

De custom visual van PowerApps gebruiken

Laten we de stappen bekijken die nodig zijn om de aangepaste visualisatie van PowerApps te gebruiken in uw Power BI-rapport.

 1. U kunt de custom visual van AppSource downloaden of deze rechtstreeks importeren in Power BI-bureaublad of -service.
 2. Voeg nu de PowerApps visuals vervolgens toe aan uw rapport en stel de bijbehorende datavelden in.
 3. Nu heeft u de mogelijkheid om een nieuwe app te maken of een bestaande app te gebruiken.

   

  • Als u ervoor kiest om een bestaande app te gebruiken, vraagt de visual u om de app te openen in PowerApps waardoor deze de vereiste componenten in uw app instelt om Power BI in staat te stellen gegevens naar PowerApps te verzenden.
  • Als u een nieuwe app maakt, maakt PowerApps een eenvoudige app waar de vereiste componenten al zijn ingesteld.
 4. In de PowerApps studio kunt u de gegevensvelden gebruiken die u in stap 2 hierboven heeft ingesteld met behulp van het PowerBIIntegration.Data object in PowerApps. Het PowerBIIntegration object zal werken als elke andere PowerApps read-only gegevensbron of verzameling die kan worden gebruikt om elk besturingselement te vullen, of om samen te voegen en te filteren met andere gegevensbronnen.

  Opmerking:  de formule die hier gebruikt is om deel te nemen aan Power BI-gegevens met een klantgegevensbron is:LookUp(Customer,Customer_x0020_Name=First(PowerBIIntegration.Data).Customer_Name)

   

  • Terwijl uw Power BI-rapport en de PowerApps-studio open staan, kunt u de gegevens in uw rapport filteren of wijzigen om de bijgewerkte gegevens direct in uw app in de PowerApps studio te bekijken.
 5. Nadat u klaar bent met het bouwen of wijzigen van uw app, slaat u de app op in PowerApps en publiceert u deze om uw app in Power BI Visual te bekijken.
  Opmerking: Wanneer u een bestaande app bewerkt, laadt de huidige versie van de visual niet opnieuw de app wanneer een nieuwere versie is gepubliceerd door PowerApps. U moet uw rapport opslaan en de browserpagina opnieuw laden om de nieuwste versie van de app te bekijken.
 6. Als u tevreden bent met uw wijzigingen, kunt u de PowerApps-app delen met gebruikers van uw rapport en vervolgens uw rapport opslaan.
  Opmerking: als u de app opnieuw wilt bewerken, klikt u op ‘Meer opties’ en selecteert u vervolgens Bewerken vanuit het visuele scherm van PowerApps.
 7. En op deze manier heeft u een rapport gemaakt waarin uw gebruikers acties kunnen ondernemen terwijl ze meer inzicht krijgen in uw gegevens.

Opmerking: Wanneer u wijzigingen in een app moet aanbrengen, open dan het rapport in ‘edit more’, klik op ‘Meer opties’ (…) in de PowerApps visual en selecteer ‘Bewerken’.

In het geval dat het één en ander nog wat verwarreend is lunt u ook meer informatie over de aangepaste visual van PowerApps in onderstaande video vinden:

Beperkingen van de PowerApps custom visual

De custom visual van PowerApps is momenteel beschikbaar in preview en heeft enkele beperkingen zoals hieronder vermeld.

 • U kunt geen apps maken of wijzigen wanneer u de aangepaste visualisatie van PowerApps gebruikt op Power BI-bureaublad, Internet Explorer of Mozilla Firefox. Microsoft raadt aan om uw rapport te publiceren naar de Power BI-service en vervolgens Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken om nieuwe apps te maken of wijzigingen aan te brengen in apps.
 • Als uw PowerApps Visual is geconfigureerd met een app en u een nieuwere versie van de app publiceert vanuit de PowerApps studio, laadt het open rapport de app niet automatisch opnieuw. U moet uw rapport opnieuw laden om de nieuwste versie van de app te zien.
 • Als u de gegevensvelden wijzigt die aan de visual zijn gekoppeld, moet u de app bewerken vanuit de Power BI-service om ervoor te zorgen dat de wijzigingen worden doorgegeven aan PowerApps. U ziet onverwacht gedrag als de app niet wordt bewerkt vanuit de Power BI-service om ervoor te zorgen dat de nieuwe velden van Power BI worden weergegeven in de app.
 • Er is geen mechanisme beschikbaar in PowerApps custom visual om een verversing van het Power BI-rapport of de Power BI-gegevensbron te activeren. Als u terugschrijft naar dezelfde gegevensbron als het rapport met een app laat niet meteen de wijzigingen in uw rapport zien. Uw rapporten worden ververst volgens de ingestelde planning.
 • PowerApps custom visual kan gegevens niet filteren of gegevens terugsturen naar het rapport.
 • U moet de PowerApps-app apart van uw rapport delen.
 • PowerApps custom visual wordt momenteel niet ondersteund in de Power BI mobile app.
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!