OfficeGrip_logo

Printen naar zakelijke printers vanuit aan Azure AD gekoppelde Windows 10 apparaten vanaf nu mogelijk

Elke dag gaan er meer zakelijke gebruikers alleen de cloud gebruiken voor het beheer van hun Windows 10-laptops. Helaas heeft één ding hun altijd in de weg gestaan. Tot nu toe was er nog nooit een goede manier om vanaf een Azure AD gekoppeld apparaat naar een zakelijke printer af te drukken. 

Sinds vorige maand is dit niet langer meer het geval. Microsoft heeft namelijk Hybrid Cloud Print uitgebracht, een printoplossing die speciaal is gebouwd voor Azure Active Directory gekoppelde en via Intune beheerde apparaten. Nu kunnen mensen in uw organisatie aan Azure AD gekoppelde apparaten gebruiken om printers op locatie te detecteren en kunnen ze afdrukken vanuit hun werk of vanuit huis of vanaf elke plek waar ze verbinding kunnen maken met internet.

Hybrid Cloud Print

Hybrid Cloud Print is gebouwd bovenop de Windows Print Server-rol, dus het ondersteunt traditionele apparaten die aan het domein zijn gekoppeld naast Azure AD gekoppelde apparaten. Het beste van alles is dat uw bestaande scripts, tools, rapporten en procedures voor printerbeheer zullen blijven werken zoals u gewend bent. Ook is het beveiligd door Azure Active Directory, zodat u en uw gebruikers nog steeds kunnen profiteren van functies zoals multi-factor authenticatie, identiteitsbescherming en single sign-on (SSO).

Als de toepassing eenmaal is geïmplementeerd, zullen uw gebruikers bekend zijn met het ontdekken en installeren van afdrukken.

Figuur 1: Printer vinden in OS-instellingen

Figuur 2: Filter printer zoekresultaten op locatie en / of trefwoorden

Figuur 3: Cloudprinters hebben hun eigen unieke printerpictogram

De afdrukervaring is hetzelfde als afdrukken naar een andere printer.

Figuur 4: Afdrukken vanuit Edge-browser

Oplossingsoverzicht

Hybrid Cloud Print bestaat uit twee nieuwe IIS service eindpunten:

  • Printer Discovery service
  • Windows Print service

Er zijn ook zes nieuwe MDM beleidsregels om Hybrid Cloud Print te configureren en te beheren. Hiermee kan de ‘client device’ weten waar de IIS service eindpunten zich bevinden en welke
Azure tenantinformatie moet worden geautoriseerd.

Wilt u meer weten bekijk dan om te beginnen het Hybrid Cloud Print-overzicht, bekijk de Ignite 2017-sessie over Hybrid Cloud Print en volg de implementatiegids.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!