OfficeGrip_logo

Project management met PSA

Projectmanagement met PSA

Bedrijven kunnen hun projecten automatiseren door het gebruik van sjablonen. Resources, taken en uren worden dan automatisch door het sjabloon aangemaakt. Door deze project-sjablonen kan er heel snel en efficiënt een projectplanning in elkaar worden gezet. Door deze sjablonen kan een projectmanager met een ‘lager niveau’ vrij eenvoudig aan de slag met PSA.  Er is ernaast ook de mogelijkheid om alle projecten die momenteel in Microsoft Project staan,  vrij eenvoudig over te zetten naar PSA. Dit kan het overstappen naar Dynamics en PSA ook interessanter maken voor projectmanagers. 

Bij Officegrip is onze projectmanager momenteel ook al een tijdje bezig met PSA. Officegrip haar projectmanager is vooral tevreden over PSA omdat hij gewend was om met Microsoft Project te werken waardoor de drempel naar PSA vrij laag was. Verder is de controle die je krijgt als projectmanager erg fijn, het wordt namelijk voor de projectmanager heel inzichtelijk wat zijn collega’s precies hebben gedaan, hoeveel tijd ze hierin hebben gestoken en wat het uiteindelijk zal gaan kosten en opleveren. Dit maakt het ook mogelijk om als projectmanager zich meer bezig te houden met zijn/haar kerntaken, omdat er meer inzicht is en er hierdoor sneller gewerkt kan worden, waardoor er uiteindelijk meer tijd over is voor andere bezigheden. Omdat er minder contactmomenten met medewerkers nodig zijn wordt  het projectmanagement veel efficiënter.

Voor projectmanagers die gewend zijn om met Microsoft producten te werken is PSA vrij eenvoudig in gebruik. Dit komt vooral door de overeenkomende interface van het platform. Omdat alles het Microsoft ‘jasje’ heeft, is PSA voor de meeste projectmanagers snel te begrijpen omdat ze veel van de interface herkennen van andere Microsoft platformen. Voor de personen die zich minder goed een weg kunnen vinden in PSA, beschikt Microsoft over veel duidelijk trainingsmateriaal. Er is daarnaast ook veel informatie te vinden over PSA.

In de hierop volgende blogs zullen we verder ingaan op Project Services Automation. Heeft u vragen over PSA? Neem dan contact op.

Stuur een e-mail naar: info@officegrip.nl

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!