OfficeGrip_logo

SharePoint Nieuws updates in Office 365, inclusief Microsoft Teams-integratie

Met SharePoint-pagina’s en nieuws creëert u relevante, contentrijke aankondigingen en rapporten die er geweldig uitzien op elk apparaat en in andere applicaties, waaronder Microsoft Teams, vol met inhoud van binnen en buiten Office 365. En nieuwsartikelen zijn beschikbaar voor alle teamleden zelfs als ze weken of maanden na publicatie lid worden van het team. 

Microsoft heeft vijf nieuwe SharePoint-pagina’s en nieuwsmogelijkheden in Office 365 aangekondigd:

  • Maak nieuws vanuit SharePoint home in Office 365
  • Voeg pagina’s en nieuws toe als tabbladen in Microsoft Teams-kanalen
  • Plaats automatisch al uw teamnieuws in Microsoft Teams
  • Creëer en verzend informatieve e-mail nieuwssamenvattingen
  • Meet de impact en betrokkenheid van uw nieuwsartikelen

 

Maak nieuws vanuit SharePoint home in Office 365

Er is geen betere manier om dynamische updates in uw hele organisatie te maken dan met SharePoint-nieuws. En nu kun je het doen vanuit een meer gecentraliseerd startpunt. Klik vanuit het SharePoint- startpunt in Office 365 op Nieuwspost maken en kies waar u uw nieuws wilt publiceren, te beginnen met een lijst met frequente en gevolgde sites. Nadat u de site heeft gekozen, wordt u rechtstreeks naar het creatiecanvas voor die site geleid. Geef het een titel, voeg je inhoud toe vanuit een steeds groter wordende reeks webonderdelen en begin met het maken van nieuws.

SPNews-MSTeams_001.pngKlik op ‘Nieuwspost maken‘ om een nieuw nieuwsartikel te starten vanuit SharePoint Home in Office 365

SPNews-MSTeams_002.pngNadat u op ‘Nieuwspost maken‘ heeft geklikt, kiest u waar u uw nieuws wilt publiceren.

Opmerking: u kunt alleen nieuws maken op sites waar u lid van bent.

Voeg pagina’s en nieuwsartikelen toe als tabbladen in Microsoft Teams kanalen

Nadat je nieuws hebt gemaakt, is het tijd om het te delen. En waarom niet het nieuws delen op de hub voor teamwork – Microsoft Teams – waar u en uw collega’s al connecten en samenwerken. SharePoint is een content service voor Microsoft Teams, waarmee u inhoud kunt opzoeken die context bieden voor uw werk.

Het is nu mogelijk om het SharePoint tabblad te gebruiken om pagina’s, nieuwsartikelen en lijsten toe te voegen als tabbladen in Microsoft Teams-kanalen. Het resultaat is net als in een browser, maar geïntegreerd als een tabblad in een kanaal. U kunt de inhoud volledig gebruiken, inclusief sorteren en bekijken van lijsten, het filteren van rapporten binnen het Power BI webonderdeel en het bekijken van video’s in het webonderdeel van Microsoft Stream.

SharePoint-nieuwspagina als een tabblad in Teams_003.jpgWanneer u “Een tabblad toevoegen” in Microsoft Teams, kiest u het tabblad SharePoint om een pagina of nieuwsartikel aan uw kanaal toe te voegen.

Klik op Een tabblad toevoegen, klik op het tabblad SharePoint, selecteer uw pagina of nieuws, kies of u naar een kanaal wilt posten over dit tabblad en klik vervolgens op Opslaan. Als uw team veel nieuws maakt en deelt, voegt u de nieuwspagina toe uit de lijst met beschikbare pagina’s van de teamsite. Hiermee wordt het nieuwsarchief toegevoegd als een tabblad, waar u al het nieuws kunt zien dat uw team heeft gepost.

SPNews-MSTeams_010.pngEen info-rijk nieuwsartikel als een tabblad in Microsoft Teams (in uitgebreide weergave)

Opmerking: er zullen twee SharePoint-georiënteerde tabbladen zijn om te kiezen bij het toevoegen van een tabblad, één voor SharePoint document bibliotheken en één voor SharePoint pagina’s en nieuws. Om een lijst toe te voegen, pakt u eenvoudigweg de URL en gebruikt u het tabblad Website .

Plaats automatisch al uw teamnieuws in Microsoft Teams

Je kunt elk nieuwsartikel ook automatisch posten in je team om de zichtbaarheid en betrokkenheid te vergroten. Elk artikel genereert een gesprek binnen het geselecteerde kanaal van Microsoft Teams.

Voeg gewoon de nieuwsconnector toe! Klik met de rechtermuisknop op een Microsoft Team-kanaal, klik op Connectors en voeg SharePoint nieuws toe. Nu zal elk gepubliceerd nieuwsartikel een gesprek op gang brengen.

SPNews-MSTeams_004.pngKies de SharePoint-nieuwsconnector voor uw Microsoft Team kanaal.

SPNews-MSTeams_005.pngEenmaal verbonden, start elk nieuw gepubliceerd nieuwsartikel een nieuwe thread binnen het kanaalgesprek.

Creëer en verzend informatieve e-mail nieuwssamenvattingen

Vergroot het bereik en de betrokkenheid van uw nieuwsartikelen met uw collega’s in heel het bedrijf via Outlook. En om beknopt te blijven, combineert u geselecteerde nieuwsartikelen in één automatisch opgemaakte e-mailnieuwsamenvatting.

Klik in de volledige lijst met nieuwsartikelen op uw site (klik op “Alle weergeven” in het nieuwswebonderdeel), selecteer specifieke nieuwsitems, voeg personen of groepen toe aan de regel Aan: voeg een eenvoudig bericht met uitleg toe en klik op Verzenden. De e-mail komt in hun inbox met nette voorbeelden (afbeelding en tekst) met links naar de volledige nieuwsartikelen in SharePoint.

SPNews-MSTeams_006.pngNadat u het gewenste nieuwsartikel voor uw nieuwsbrief hebt geselecteerd, voegt u uw ontvangers en een aangepast bericht toe.

SPNews-MSTeams_007.pngIn Outlook behoudt de nieuwsbrief een overzichtelijke indeling met previews van elk artikel en de bijbehorende afbeelding.

Meet de impact en betrokkenheid van uw pagina’s en nieuwsartikelen

Zodra uw bericht beschikbaar is, wilt u bijhouden hoe het bericht het doet. Net als de Site Usage pagina, die site-eigenaren een beeld geeft van hoe gebruikers omgaan met een site, introduceert Microsoft een weergave van gebruik op elke pagina en nieuwsartikel.

Aan de onderkant van elke SharePoint-pagina of nieuwsartikel ziet u een rij met informatie die u vertelt hoeveel mensen uw inhoud leuk hebben gevonden, hoeveel opmerkingen er zijn geplaatst en het totaal aantal weergaven. Wanneer u hovert met uw muis over de liked sectie, ziet u een lijst met collega’s die uw ideeën leuk vinden. En wanneer u op opmerkingen klikt, springt u rechtstreeks naar het gedeelte onderaan de pagina om feedback te lezen en contact te maken met uw publiek.

SPNews-MSTeams_008.pngInformatie over het gebruik van pagina’s (vind-ik-leuks, weergaven en opmerkingen) wordt onder aan elke pagina of nieuwsartikel weergegeven.

Veel Gestelde Vragen

Vraag: Hoe kan ik verwachten dat de nieuwe en bijgewerkte nieuws- en Microsoft Teams-functies worden uitgerold naar Office 365-klanten?

A: Nieuwe en bijgewerkte SharePoint-nieuws en integraties van Microsoft Teams die hierboven worden vermeld, zullen de komende weken worden uitgerold naar Targeted Release-klanten. Microsoft richt zich op het begin van mei 2018 voor een volledige wereldwijde uitrol.

Tot slot…

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van rich news-artikelen gemaakt in SharePoint.

 

SPNews-MSTeams_009.pngEen SharePoint-nieuwsartikel binnen een teamsite die is gekoppeld aan een hubsite.

SPNews-MSTeams_011.pngEen SharePoint-nieuwsartikel op een communicatiesite.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!