OfficeGrip_logo

SharePoint Server 2019 Preview is nu beschikbaar

Deze week kondigt Microsoft de beschikbaarheid aan van SharePoint Server 2019 Preview. Tijdens de ontwikkeling van SharePoint Server 2019 heeft Microsoft veel aandacht besteed aan trends in samenwerking in teams, gebruikerservaringen op verschillende apparaten en hoe de cloud kan worden meegenomen in bestaande on-premises scenario’s op nieuwe en aantrekkelijke manieren. Met deze aandachtspunten in het achterhoofd levert SharePoint Server 2019 verbeteringen en nieuwe mogelijkheden op drie belangrijke gebieden: 

  1. Moderne, vertrouwde en intuïtieve gebruikerservaringen gebaseerd op functionaliteiten in SharePoint Online
  2. Nieuwe manieren om verbinding te maken met content via browsers en apparaten
  3. Robuuste schaal-, beveiligings- en compliancemogelijkheden om aan groeiende vraag te voldoen

 

SharePoint Server 2019 Preview biedt een eerste blik op enkele van deze investeringen.

SharePoint Server 2019 Preview

SharePoint Server 2019 vertegenwoordigt een geheel nieuwe generatie van SharePoint. SharePoint Server 2019 is gebouwd op de sterke basis van SharePoint Server 2016 – die nog steeds een groot momentum ziet in de acceptatie door klanten. SharePoint Server 2019 wordt neergezet als hetzelfde core platform voor SharePoint Online dat SharePoint Server 2016 ook is en daarom is het dus geen verrassing dat er veel overeenkomsten tussen beide zijn. SharePoint Server 2019 biedt nieuwe, moderne ervaringen voor gebruikers, die zowel intuïtief als vertrouwd zijn. Voor IT-professionals biedt het verbeterde prestaties met vereenvoudigd beheer en voor developers biedt het mogelijkheden om te bouwen voor zowel cloud als on-premises.

Wat is er nieuw in SharePoint Server 2019 Preview

SharePoint Server 2019 Preview biedt een eerste overzicht van een aantal nieuwe functies die de reikwijdte, schaal en betrouwbaarheid van SharePoint Server 2019 gaan helpen bepalen. In de loop van de tijd zullen er nieuwe mogelijkheden blijven worden toegevoegd.

Moderne gebruikerservaringen

Meer dan ooit draait de manier waarop mensen omgaan met technologie om veel meer dan alleen ‘look and feel’. Geweldige gebruikservaringen zijn ervaringen die er zowel fantastisch uitzien als perfect werken, entertainen en betrokkenheid creëren, met rijke, contextuele en relevante inhoud. Moderne gebruikerservaringen zijn eenvoudig te gebruiken en zorgen voor betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging onder druk van schaal en complexiteit.

Teamsites

Teamsites stonden altijd centraal in de samenwerking in SharePoint. Ze verbinden uw team met de inhoud, informatie en apps waarop u vertrouwt en maken het delen en communiceren binnen het team en in de hele organisatie mogelijk.

Modern Site.pngModerne site in SharePoint Server 2019

In SharePoint Server 2019 vindt u een moderne teamsite-ervaring, met een boeiende startpagina die is gepersonaliseerd door de kracht van SharePoint search.

Pagina’s

SharePoint Server 2019 bevat moderne sitepagina’s. Het gebruik van moderne pagina’s is een geweldige manier om ideeën te delen met behulp van afbeeldingen, Excel-, Word- en PowerPoint-documenten, ingesloten video-inhoud en meer. U kunt moderne pagina’s snel en eenvoudig maken en publiceren en ze zien er geweldig uit op elk apparaat.

Moderne pagina (bewerken) .pngModerne pagina in SharePoint Server 2019

Moderne pagina’s worden gebouwd met web parts, die u kunt aanpassen aan uw behoeften. U kunt documenten toevoegen, video’s, afbeeldingen, siteactiviteiten en Yammer-feeds insluiten en meer.

Lijsten

SharePoint-lijsten bieden individuele personen en teams de mogelijkheid om toegang te krijgen tot, delen van en samen te werken rond gestructureerde gegevens en om informatie van andere systemen in SharePoint te brengen ter ondersteuning van het bedrijfsproces. SharePoint Server 2019 introduceert een moderne lijstervaring die de manier vereenvoudigt waarop mensen informatie maken, beheren en gebruiken met een uitgebreide reeks functies die op verschillende apparaten en in verschillende browsers werken.

Moderne lijst (kolomopmaak) .pngModerne lijst in SharePoint Server 2019

Bibliotheken

Het helpen van mensen om bestanden te delen en samen te werken aan inhoud staat altijd centraal in SharePoint. SharePoint Server 2019 biedt een betere ervaring voor documentbibliotheken die sneller, intuïtiever en responsiever is met moderne documentbibliotheken.

Moderne bibliotheek (documentinformatiepaneel) .pngModerne bibliotheek in SharePoint Server 2019

Moderne documentbibliotheken combineren de kracht van SharePoint met de bruikbaarheid van OneDrive. Moderne documentbibliotheken hebben een bijgewerkte gebruikersinterface die een vergelijkbare ervaring biedt als OneDrive, waardoor het intuïtiever is om een nieuwe map te maken en bestanden in de browser te uploaden.

Communicatie Sites

SharePoint is altijd de kern geweest van samenwerking: mensen die samenwerken aan bestanden, lijsten en bibliotheken. SharePoint Server 2019 biedt een nieuwe generatie mobiel en intelligent intranet, waarmee u kunt communiceren met mensen in uw hele organisatie met prachtige, dynamische, voor mobiel geschikte communicatiesites en pagina’s die iedereen op de hoogte houden en betrokken houden.

Communicatie Site.pngCommunicatiesite in SharePoint Server 2019

OneDrive voor bedrijven

SharePoint Server 2019 biedt verbeterde mobiele toegang tot inhoud, mensen en apps plus boeiende en responsieve ervaringen op verschillende apparaten en schermformaten. Het maakt het opslaan van bestanden en samenwerken aan documenten meer mensgericht met nieuwe ondersteuning voor de nieuwste generatie synchronisatieclients met OneDrive voor Bedrijven. 

SharePoint Mobile

Het intranet is het zenuwcentrum van veel organisaties. Het biedt op content gerichte samenwerkingsplekken die teams de middelen geven die ze nodig hebben om samen te werken. Hiermee kunnen gebruikers nieuws en informatie binnen hun teams en in de hele organisatie gebruiken en er aan bijdragen. Het beheert kennis en verbindt gebruikers met inhoud via navigatie en zoeken. Het bevat applicaties die bedrijfsprocessen ondersteunen en automatiseren.

SharePoint Server 2019 maakt uw intranet toegankelijker, intelligenter en persoonlijker terwijl u onderweg bent, op basis van uw activiteiten op verschillende locaties, de mensen met wie u werkt, de inhoud waar u aan werkt en de bedrijfsprocessen die u bestuurt.

Grote bestandsondersteuning, tekenbeperkingen en bestands- / mapnamen

De wereld van samenwerking is veranderd, tekstgebaseerde bestanden verschuiven naar moderne media, video’s, audio en meer. SharePoint Server 2019 Preview biedt ondersteuning voor het uploaden van bestanden tot 15 GB.

Bestanden zijn net zo uniek als de mensen die ze maken. SharePoint Server 2019 biedt ondersteuning voor een breed scala aan typen en naamgevingsconventies met ondersteuning voor # en % als ondersteunde tekens in bestands- en mapnamen in documentbibliotheken in SharePoint en OneDrive voor Bedrijven. Hierdoor kunnen mensen bestanden met # en % tekens maken, opslaan en synchroniseren, ongeacht of deze tekens worden gebruikt als prefix of achtervoegsel voor de bestands- of mapnaam.

Bovendien verhoogt SharePoint Server 2019 de beperkingen voor de URL-padlengte van 260 Unicode-code-eenheden tot 400.

Probeer het zelf

U kunt SharePoint Server 2019 Preview vandaag downloaden via het Microsoft Downloadcentrum. Microsoft verwelkomt ook functieaanvragen en feedback via de SharePoint Server Suggestie Box op UserVoice. Microsoft gebruikt deze feedback om SharePoint Server 2019 de beste ervaring te maken voor informatiewerkers, IT-professionals en developers.

SharePoint Server 2019 wordt in de tweede helft van 2018 uitgebracht.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!