OfficeGrip_logo

Skype chat- en bel support toegevoegd aan OneDrive en Office Online apps

Sinds deze week is het gebruik van Skype mogelijk terwijl je werkt in Office Online en OneDrive. Met deze functionailtet breidt Microsoft de integratie van zijn online diensten nog verder uit.

Office Online en OneDrive 

Oktober vorig jaar introduceerde Microsoft al de koppeling tussen Office Online en Skype. Vanaf nu is het ook mogelijk om in OneDrive gebruik te maken van Skype. Wanneer je bestanden opent vanuit OneDrive worden deze gelijk weergegeven in de online versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Skype-berichten staan standaard aan de rechterkant van het scherm. Ook blijft de chat-geschiedenis bij de documenten zelf bewaard. Ook is Skype geïntegreerd in Outlook.com, waardoor er naast een e-mail, ook direct een Skype-bericht naar de betreffende persoon gestuurd kan worden.

Slack

Deze nieuwe integratie lijkt onderdeel van een nieuwe strategie om de concurrentie aan te gaan met communicatie-dienst Slack. Eerder leek Microsoft plannen te hebben om Slack over te nemen voor maar liefst 8 miljard dollar, maar nu is dus gekozen om de concurrentie aan te gaan.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!