OfficeGrip_logo

Skype voor bedrijven: Vraag en Antwoord

Waar we eerder al verslag deden van de aanstaande verandering van Lync naar Skype voor bedrijven is het nu dan echt zover. Sinds vorige maand is Microsoft Skype for Business aan het uitrollen. Deze tool moet Lync gaan vervangen in de Office 365-cloudpakketten en Office 2013. 

Als u op dit moment Lync Online in Office 365 gebruikt zal de nieuwe Skype voor bedrijven gebruikerservaring voor u binnen een aantal weken beschikbaar zijn. Voor gebruikers die wat meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op de verandering heeft Microsoft de mogelijkheid voor administrators om te switchen tussen de nieuwe Skype voor bedrijven en traditionele Lync interface.

Skype voor bedrijven is gebaseerd van de bekende Skype gebruikerservaring waarmee meer dan 300 miljoen mensen elke maand contact hebben met hun vrienden en familie. De software is geïntegreerd in de kantoorsoftware van Microsoft en biedt de zakelijke gebruiker ook de mogelijkheid om met reguliere Skype-gebruikers gesprekken te voeren. Ook zijn de vertrouwde eigenschappen van Lync nog steeds aanwezig. Denkt u hierbij aan beschikbaarheidsinfo, chatberichten, spraak, video en vergaderingen.

Veelgestelde vragen:

Waarom is de naam Lync veranderd in Skype voor Bedrijven?

Skype voor Bedrijven brengt de vertrouwde gebruikerservaring en het plezier waarmee personen Skype gebruiken samen met de zakelijke mogelijkheden voor beveiliging, naleving en beheer van Lync. Eindgebruikers krijgen een vertrouwde Skype-ervaring die net zo eenvoudig te gebruiken is op het werk als thuis. Organisaties bereiken een netwerk van honderden miljoenen Skype-gebruikers overal ter wereld. Daarnaast weten IT-medewerkers zeker dat ze hun organisaties betrouwbare, beveiligde communicatie van hoge kwaliteit bieden.

Verandert er iets in het bestaande merk Skype dat door consumenten wordt gebruikt?

Nee. De gebruikservaring die overal ter wereld bekend is en wordt gewaardeerd, blijft Skype heten. Consumenten kunnen Skype nog steeds blijven gebruiken zoals ze altijd hebben gedaan, met hetzelfde gebruikersaccount en dezelfde contactpersonen, productinterface en functies die ze altijd hebben gebruikt.

Hoe is de productervaring voor Lync gewijzigd?

De beste functies van Lync en Skype zijn gecombineerd in een op Skype geïnspireerde gebruikersinterface. De gebruikerservaring ligt dichter bij elkaar in Skype voor Bedrijven en Skype, zodat de functies vergelijkbaar en intuïtief zijn, ongeacht of u Skype gebruikt in een werkomgeving of communiceert met familie.
Skype voor Bedrijven omvat andere nieuwe functies zoals:
Vertrouwde Skype-pictogrammen voor audio- en videogesprekken
Een gespreksmonitor om actieve gesprekken zichtbaar te houden terwijl u schakelt tussen apps
Zakelijke verbinding met het Skype-netwerk via chat, audio en video
Een eenvoudiger upgrade- en patchproces voor Skype voor Bedrijven Server en meer

Zullen Lync-gebruikers functies of functionaliteit kwijtraken wanneer het product verandert in Skype voor Bedrijven?

Nee. Skype voor Bedrijven biedt dezelfde functies en functionaliteit, evenals het beheer, de beveiliging en de betrouwbaarheid die zakelijke klanten verwachten. Beheerders van Skype voor Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bepalen hoe en wanneer de gebruikersinterface wordt weergegeven. Deze extra zeggenschap betekent dat ze Skype voor Bedrijven op hun eigen voorwaarden kunnen aanbieden.

Zijn jullie nog steeds van plan Enterprise Voice in de cloud te bieden?

Jazeker. We blijven ons houden aan onze planning, inclusief de toekomstige levering van Enterprise Voice in de cloud.

Blijft Skype voor Bedrijven deel uitmaken van Office en Office 365, net als Lync?

Ja. Skype voor Bedrijven blijft een hoeksteen van toegevoegde waarde en productervaring voor Office en Office 365.

Hoe krijgen huidige klanten Skype voor Bedrijven?

Huidige klanten van Lync Server met Software Assurance hebben het recht om Skype voor Bedrijven te implementeren. Office 365-klanten met Lync Online ontvangen automatische updates als onderdeel van de abonnementsservice.

Hebben gebruikers van Skype voor Bedrijven een apart account naast hun persoonlijke Skype-account?

Ja. Gebruikers van Skype voor Bedrijven melden zich aan met hun Active Directory-referenties. Skype-klanten blijven hun Skype-id’s gebruiken. Feedback van klanten geeft aan dat ze nog niet gereed zijn om hun persoonlijke en zakelijke contactpersonen samen te voegen.

Hebben gebruikers toegang tot hun Skype voor Bedrijven-account via de Skype-client of de mobiele app voor Skype?

Nee. Er zullen afzonderlijke bureaubladclients, web-apps en mobiele apps voor Skype en Skype voor Bedrijven komen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!