OfficeGrip_logo

Stop onnodige e-mails en voorkom een overvol Postvak IN

Als je wel eens een overvol Postvak IN hebt gehad, weet je dat onnodige e-mails een groot probleem zijn voor de hedendaagse medewerkers.

Het is dan ook geen verrassing dat 22% (meer dan een vijfde) van de ondervraagde professionals in een recente studie van Gallup aangaf dat de helft of meer van de bedrijfs-emails die ze ontvangen niet interessant zijn voor ze. Erger nog, 11% (meer dan een op de tien) geeft aan dat wel 75% van hun Postvak IN volgestouwd zit met onnodige e-mails. Dat vergt veel tijd en middelen.

Met de juiste bedrijfschat kun je verschillende chat-kanalen maken voor elk team, op basis van werkstromen of onderwerpen. Ideaal voor één-op-één-gesprekken, sms’en en ad-hocgesprekken.

Welk teamchatsoftware past het beste bij jou

Werknemers van nu verwachten dat hun persoonlijke programma’s ook op het werk beschikbaar zijn. Ze gebruiken al jaren chatprogramma’s en sociale media. De overgang naar vergelijkbare vormen van communicatie binnen organisaties is een natuurlijke volgende stap voor een personeelsbestand dat voornamelijk op mobiele apparaten en in de cloud werkt en direct communiceert.
De overgang naar chat werkt voor organisaties alleen als het platform de behoeften van alle teams ondersteunt.

Dus wat is de juiste werkomgeving voor een samenwerking op basis van chat? 

De omgeving moet flexibel genoeg zijn om in alle wensen van je teams te voorzien, fungeren als hub voor het verspreiden van teamwork, kunnen worden aangepast en veilig blijven.
Een dergelijke werkomgeving is mogelijk. Met programma’s die schaalbaarheid, mogelijkheden voor de integratie van apps, gebruiksgemak en automatisering bieden, laat je jouw teams beter presteren.

Zorg ervoor dat je goed nadenkt welke groeps-chatsoftware je kiest en kies die van een bedrijf met een bewezen geschiedenis en een belofte voor de toekomst. Je wilt tenslotte je team niet ieder jaar een nieuwe applicatie voorschotelen. Je wilt tenslotte je team niet ieder jaar een nieuwe chatapp voorschotelen, kies dus nu al voor de app die mag blijven.

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

In dit e-book behandelen we de belangrijkste onderdelen van Microsoft Teams zodat je snel aan de slag kan met dé hub voor teamsamenwerking in Office 365.
Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!