OfficeGrip_logo

Surface- en Xbox-verkopen stijgen flink bij Microsoft

Microsoft maakte gisteren tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekend dat de omzet van de Surface-tablets en X-box-takken meer dan verdubbeld zijn. 

Surface tablets

De omzet uit de Surface-tak is binnen een jaar gestegen van 400 miljoen naar 908 miljoen dollar; een stijging van 124 procent.
Eén van de oorzaken is de positieve ontvangst van de Surface Pro 3, de nieuwe tablet van Microsoft die eind juni uitkwam.
De tablet zou het vooral goed doen bij studenten, professionals en de enterprise-markt.

Xbox

Ook de Xbox-tak zat in de lift het afgelopen jaar, de omzet steeg met 58 procent en qua aantallen zelfs met 102 procent. Microsoft maakte hierin geen onderscheid tussen de Xbox One of het oudere model, de Xbox 360.

Lumia

Verder werden er 9,3 miljoen Lumia-toestellen verkocht het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van de 8,8 miljoen stuks een jaar geleden is dit een stijging van 5,6 procent. Het succes van de Lumia 630 en 530, de goedkopere modellen, ligt hieraan ten grondslag.
De Windows Phone-verkoop liep sterk terug (46 procent). Dit samen met de hoge kosten door de Nokia overname zorgt ervoor dat Microsoft verwacht break even uit te komen op de mobiele telefoon markt.

Cloud

Ook de inkomsten van de clouddivisie van Microsoft stegen dit jaar. Commerciële cloud producten Office 365 en het zakelijke cloudplatform Azure zagen een toename van 128 procent.

De totale omzet uit de commerciële divisie van Microsoft bedraagt 12,2 miljard dollar. De hardwaredivisie, waar onder andere de Surface- en Lumia-verkoop onder vallen, is goed voor 11 miljard dollar.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!