Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 3 oktober 2014
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
Sway

Sway: Microsoft’s nieuwe office app

Met Sway wil Microsoft iedereen een nieuw Office programma bieden voor het creëren van sfeervolle presentaties met een mooi design. Of dat met de huidige versie die deze week werd gelanceerd al gaat lukken is nog moeilijk te zeggen maar dat er zeker ruimte is voor een nieuwe en handige tool die er ook nog eens fraai uitziet en goed werkt op o.a. een smartphone is zonder meer waar.

Inmiddels heeft Microsoft een eerste preview gelanceerd van Sway. Micheal Atalla, hoofd product management bij Microsoft Office is van mening dat Sway echter nog lang niet klaar is. Gebruikers hebben volgens Atalla inbreng om deze nieuwe uiterlijke vorm van presentaties verder door te ontwikkelen naar hun behoeften.

Sway verschilt nogal van de bestaande Office producten. Zo is PowerPoint, waarmee gebruikers een eigen diavoorstelling kunnen opzetten al helemaal niet vergelijkbaar met Sway. De dienst krijgt ook geen bestandsextensie zoals andere office producten. Sway leeft in de Cloud en niet op een desktop volgens Atalla.

Sway werkt erg eenvoudig. Eerst verzamel je zoveel mogelijk content in de vorm van tekst, foto’s en video’s. Vervolgens kun je met Sway je eigen lay-out bepalen. Als de uiteindelijke lay-out je niet bevalt, kun je met de ‘Remix’ knop verschillende alternatieven testen.

Ondanks dat Microsoft de domeinnaam Sway.com eerder dit jaar heeft vastgelegd, is er buiten deze preview geen grote aankondiging geweest. Of Sway straks als gratis tool gaat worden aangeboden is nog niet bekend.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback