OfficeGrip_logo

Switch naar donkere modus (Dark Mode) en meer updates voor OneNote

Deze maand biedt Microsoft een aantal langverwachte functies in OneNote: Donkere modus (Dark Mode), Send to OneNote vanuit Outlook, het invoegen van afdrukken van Office-bestanden en vereenvoudigd lint voor OneNote op het web. Lees hieronder voor meer informatie over deze zeer gevraagde functies! 

Doe het rustig aan met de Dark-modus

De langverwachte functie Donkere modus (Dark Mode) in OneNote voor Windows 10 is eindelijk beschikbaar. Het wordt momenteel uitgerold naar Office Insiders en zal in de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar worden. Als u de donkere modus wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen in de rechterbovenhoek van het lint, klikt u op Opties en selecteert u Donker onder het gedeelte Kleur om uw OneNote naar de donkere modus om te schakelen. Als uw Windows-modus al in het donkere kleurenschema is, kunt u ook Mijn Windows modus gebruiken selecteren om de donkere modus in OneNote in te schakelen.

OneNote_DarkMode.gif

De engineers van Microsoft zijn zorgvuldig te werk gegaan toen ze de donkere modus bouwden om het een geweldige ervaring te maken. We hebben bijvoorbeeld geprobeerd het canvas samen met de rest van de interface donker te maken, terwijl de bestaande inhoud van gebruikers dezelfde zichtbaarheid en hetzelfde contrast behoudt als in de lichtmodus. Om dit te bereiken, hebben ze een “Dark Mode-lens” geleverd waarmee een gebruiker canvasinhoud zoals tekstkleuren, achtergrondkleuren, tekstmarkeringen en inktkleuren kan bekijken met hetzelfde comfort als in de lichtmodus, zonder eenvoudig de kleuren om te draaien naar het tegenovergestelde einde van het kleurenspectrum. Bovendien kunnen gebruikers inhoud in de donkere modus maken die net zo leesbaar is in de lichtmodus, dus andere bijdragers die dezelfde inhoud in de lichte modus bekijken, zullen geen noemenswaardige problemen ondervinden.

Ook werkt Microsoft er actief aan om Dark Mode naar OneNote voor Mac te brengen, evenals aanpassingen aan de OneNote voor Windows 10-ervaring die voortkwamen uit de vroege feedback van Insiders.

Sorteer snel belangrijke e-mails met Send to OneNote

switch-donkere-modus-onenote-2

Verzend met gemak e-mails en vergaderingen vanuit Outlook naar OneNote voor Windows 10, OneNote voor Mac en OneNote on the web. Klik in Outlook op de koppeling Verzenden naar OneNote om het locatie-kiezen venster te openen. Zoek het gewenste notitieblok en sectie en klik vervolgens op Verzenden – zo eenvoudig is het. Wanneer u naar het geselecteerde gedeelte in OneNote gaat, zal u uw e-mail of vergadering daar vinden.

Als u de nieuwe invoegtoepassing Verzenden naar OneNote niet ziet in Windows 10, gaat u naar Bestand, Opties, Geavanceerd en scrolt u helemaal naar beneden en vinkt u aan: “Gebruik Verzenden naar OneNote met OneNote voor Windows 10, indien beschikbaar”. Nadat uw Outlook de update heeft gekregen, zou u deze nieuwe functie moeten kunnen gebruiken.

outlook options.png

Deze functie is beschikbaar op Outlook voor desktop, Outlook voor Mac en Outlook on the web en zal in de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Voeg afdrukken van Office-bestanden rechtstreeks in uw notities in

Nu kunt u afdrukken van Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden invoegen in uw notitieblokken voor meer krachtige inhoud in OneNote voor Windows 10. Klik op het tabblad Invoegen op Afdruk en selecteer het Office-bestand dat u wilt invoegen. Na selectie laadt OneNote de afdrukken van uw bestand op uw canvas.

Deze functie wordt in de komende weken aan alle gebruikers beschikbaar gesteld. Houd uw OneNote voor Windows 10 bijgewerkt en probeer het eens!

Vereenvoudigd lint in OneNote voor het web

ribbon.png

Ten slotte is vereenvoudigd lint voor OneNote voor het web beschikbaar. Geniet van meer ruimte op uw scherm en krijg snel toegang tot de tools die u nodig hebt met deze update. Als u liever terugkeert naar de oude ervaring, klikt u op het tabblad Weergave en schakelt u Vereenvoudigd lint uit om terug te gaan naar het vorige lint.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!