OfficeGrip_logo

Zorg voor een toekomstbestendige cybersecurity

Ter voorbereiding op de NIS2-richtlijn

De Network and Information Systems 2 Directive (NIS2) is een uitgebreide EU-wetgeving op het gebied van cyberbeveiliging, die vanaf 17 oktober 2024 van kracht zal zijn in 15 sectoren en meer dan 160.000 bedrijven. Het doel van de NIS2 is om een basis van cyberbeveiligingsmaatregelen vast te leggen voor bedrijven die essentiële diensten leveren, zowel in de publieke als de privésector.

Waarom de NIS2?

De NIS2 komt als een belangrijke update van de oorspronkelijke NIS-richtlijn op een moment dat het Europese landschap van cyberbeveiligingsbedreigingen zich snel blijft ontwikkelen. Met de toename van cyberaanvallen en de groeiende complexiteit van cyberdreigingen, is de NIS2 bedoeld om bedrijven te versterken en hen in staat te stellen zich te beschermen.

Waarom prioriteit geven aan de NIS2?

De NIS2 biedt bedrijven de kans om te zorgen voor de nodige mensen, processen en partners om hun activiteiten te beschermen, bedrijfscontinuïteit te waarborgen en digitale transformatie mogelijk te maken. Naleving van de NIS2 zal ook helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij klanten, partners en aandeelhouders.

Aanpak voor bedrijfsleiders

Om de NIS2 op de meest effectieve manier aan te pakken, kunnen leidinggevenden hun aanpak bekijken aan de hand van drie brede uitgangspunten: personeel, planning en partners.

1. Transformeer uw personeel in cyberbeveiligingskampioenen

  • Ondersteun de transformatie van werknemers in cyberbeveiligingskampioenen, waarbij de nadruk ligt op bedrijfscultuur en samenwerking.
  • Investeer in vaardigheden en opleiding, aangezien menselijke betrokkenheid cruciaal is in het voorkomen van social engineering-aanvallen.
  • Overweeg AI-aangedreven tools om cyberbeveiligingsteams te ondersteunen en de tekorten aan bekwame professionals aan te pakken.
Cyberbeveiliging-NIS2

2. Stel een plan op voor het voorkomen van en reageren op incidenten

  • U kunt risicobeoordelingen uitvoeren met behulp van Microsoft 365 Compliance Manager en Microsoft Defender for Cloud.
  • Beveilig productieketens met Microsoft Defender for Endpoint om apparaten en netwerken te beschermen.

3. Werk samen met OfficeGrip

  • Een optimaal partnership met een betrouwbare partij is essentieel voor een moderne cyberbeveiligingsaanpak.
  • OfficeGrip hanteert een ‘secure by design’-aanpak met een voorspellende risicobeperking.

Conclusie

De NIS2 is niet alleen een wettelijke vereiste, maar ook een kans om uw bedrijf te beschermen, de soevereiniteit van Europa te waarborgen en het vertrouwen van stakeholders op te bouwen. Met de steun van Microsoft en OfficeGrip, twee toonaangevende spelers in beveiligingstechnologie, kunt u zich voorbereiden op de NIS2 en uw positie binnen cyberbeveiliging verbeteren. Wij staan altijd klaar om meer informatie te verschaffen over hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen bij de naleving van de NIS2-richtlijn.

Meer informatie over Cybersecurity?

Download dan hier gratis ons eBook voor meer informatie.

Interesse?

Plan een vrijblijvend gesprek.

Ik sta klaar om u te helpen. Neem direct contact met mij op of vul het contactformulier in, en ik zal zo spoedig mogelijk reageren!

Bob van het Hof 

T. +31 (0)88 47 47 444
M. bvanhethof@officegrip.nl

Download het gratis eBook:

Cybersecurity voor bedrijven

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!