Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Continuum

Transformeer uw smartphone in een PC met Continuum

Microsoft heeft aangekondigd dat de nieuwe generatie Windows 10-smartphones in staat zal zijn om eenvoudig te transformeren naar een pc. Deze smartphones kunnen draadloos verbinden met een televisiescherm (of monitor), een toetsenbord en een muis. Het scherm zal volledig opschalen waardoor je een Windows 10 pc-ervaring krijgt.

Doordat de basis van Windows 10 identiek is op smartphones, tablets, laptops en zelfs de Xbox One werken de apps op al deze apparaten. Als je je smartphone aansluit op een monitor, toetsenbord en muis krijg je dus niet de smartphone-versie van je email-applicatie te zien maar de pc-versie. Ontwikkelaars kunnen hun apps straks geschikt maken voor zowel touch op smartphones en tablets als voor gebruik op een pc met toetsenbord en muis.

Microsoft heeft zelf al zijn applicaties al geschikt gemaakt voor de verschillende soorten apparaten waar Windows 10 op draait. De komende tijd zal het bedrijven gaan stimuleren om dat ook te doen voor hun applicaties. Doordat Microsoft veel standaard applicaties in eigen huis ontwikkeld heb je alle belangrijke toepassingen al direct beschikbaar op alle soorten schermen. Denk hierbij aan Office, e-mail, agenda en dergelijke.

Ook zullen de smartphones gewoon blijven werken als u deze hebt verbonden met een monitor, toetsenbord en muis. U kunt dus nog steeds uw smartphone-scherm bedienen en telefoongesprekken aannemen.

Wilt u meer weten wat deze nieuwe ontwikkeling voor uw organisatie kan betekenen neem dan contact op met OfficeGrip via 088 47 47 400.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback