OfficeGrip_logo

Universal print krijgt een OneDrive integratie

Printen via de cloud

Microsoft heeft Univerisal print ondersteuning voor OneDrive aangekondigd. Microsoft 365 heeft het makkelijker gemaakt om steeds minder te hoeven printen binnen organisaties. Het is alleen soms onvermijdelijk om toch documenten te moeten uitprinten. Met Universal Print wordt het mogelijk om dit compleet vanuit de cloud te regelen. Ingewikkelde VPN-verbindingen en andere beleidseisen zijn hierdoor verleden tijd. OneDrive krijgt nu een integratie met Universal print, waardoor documenten rechtstreeks vanuit een OneDrive omgeving kunnen worden geprint.

Wat is Universal print?

Universal print is een oplossing binnen Microsoft 365 om printers volledig in de cloud te installeren. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om zonder complexe configuraties documenten te printen binnen de organisatie. De Universal print oplossing is hierdoor makkelijker schaalbaar en gebruiksvriendelijk voor eindgebruikers, omdat het de noodzaak om printservers te beheren elimineert. Met Universal print krijg je als organisatie meer inzicht in het printgedrag binnen de organisatie.

Met Universal print wordt het voor eindgebruikers makkelijker om documenten te printen. Het zorgt er namelijk voor dat locatie-gebaseerd printen mogelijk wordt voor gebruikers. Dit zorgt ervoor dat automatisch de dichtstbijzijnde printer wordt geselecteerd voor de eindgebruikers. Het installeren van printerstuurprogramma’s is met Universal print niet meer nodig.

OneDrive krijgt ondersteuning voor Universal print

Het printen vanuit de cloud is de eerste stap om printen makkelijker te maken. Voorheen moest een IT admin de printer installeren per apparaat, zodat iedereen kon printen. In organisaties waarin er meerdere printers aanwezig zijn wordt het ongemakkelijk of haast onmogelijk om dit te beheren. Met de Universal print integratie in OneDrive wordt het een stuk makkelijker. Werknemers kunnen namelijk documenten vanuit hun OneDrive omgeving direct printen, zonder ook maar een printer te hoeven installeren.

Universal print OneDrive

Werknemers kunnen een document selecteren vanuit de OneDrive omgeving en direct op afdrukken klikken. Dit brengt een dialoog naar voren waaruit de verschillende printers geselecteerd kunnen worden. Het grote voordeel van Universal print is dat iedereen dezelfde ervaring heeft, vanaf welk apparaat er ook wordt geprint. Dit maak het in de organisatie een stuk makkelijker en logischer voor werknemers om te printen. Lokale printers blijven beschikbaar binnen de OneDrive omgeving.

Universal print in OneDrive is een veilige printmanier

De Universal print oplossing maakt gebruik van de beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365. Dit zorgt ervoor dat de printomgeving optimaal wordt beveiligd met de kracht van Azure AD. IT admins kunnen snel en gemakkelijk printers toewijzen of loskoppelen van een gebruiker, waardoor de IT-afdeling meer tijd over heeft voor andere zaken. Alle documenten worden op een veilige en versleutelde manier verstuurd naar de printers, waardoor kwaadwillende deze niet kunnen onderscheppen.

Meer weten over Universal print

Universal print kan het binnen de organisatie een stuk makkelijker maken om printers toe te voegen. Het bespaart de IT-afdeling veel tijd, omdat alles direct vanuit de cloud geregeld kan worden. Ben je nu benieuwd wat Universal print allemaal nog meer kan? Bekijk dan onze Universal print pagina met alle informatie.

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!