OfficeGrip_logo

Updates en moderne functies voor SharePoint in januari

Microsoft staat nooit stil en blijft zich ontwikkelen. Zo blijven ze ook de gebruikerservaringen in OneDrive en SharePoint blijven updaten en moderniseren. Deze week delen ze nieuws over moderne functies die dit kwartaal naar SharePoint komen. Sommige hiervan zijn updates van klassieke functies, andere zijn gloednieuw. Laten we eens kijken. 

Bulk in- en uitchecken

Verwacht in februari 2019.  Microsoft gaf eerder al de mogelijkheid vrij om bulkbewerkingen voor documenten in een bibliotheek te maken. Nu kunt u tegelijkertijd meerdere bestanden in- en uitchecken via de opdrachtbalk in de documentbibliotheek. Wanneer u een bestand uitcheckt, heeft u exclusieve bewerkingsbesturing totdat het weer wordt ingecheckt.

CICO.pngBulk in- en uitchecken

Signalen

Verwacht in februari 2019.   Oplettende lezers hebben mogelijk enkele nieuwe pictogrammen naast de bestandsnamen opgemerkt in de bovenstaande schermafbeelding. Dit zijn signalen – visuele aanwijzingen over de status van een bestand. Hieronder een overzicht van de verschillende tekens:

 

Signaal Samenvatting Opmerkingen
 Malware.png malware Schadelijke software of pakketten zijn gedetecteerd in het bestand.
 CheckoutMe.png Persoonlijke checkout Dit bestand is voor u uitgecheckt .
 CheckoutYou.png Andere checkout Dit bestand is door iemand anders (niet u) uitgecheckt.
 MissingMD.png Ontbrekende metadata Vereiste metagegevens ontbreken voor dit bestand.
DLPB.png DLP geblokkeerd Het delen van toegang tot dit bestand wordt geblokkeerd door een beleid inzake gegevensverliesbeveiliging (DLP)
DLPW.png DLP-waarschuwing Het bestand activeert een waarschuwing van een beleid inzake gegevensverliesbeveiliging (DLP).
Trending.png Trending Dit bestand heeft recentelijk meer kijkers verzameld.
Record.png Record Het bestand is gelabeld als een record – een alleen-lezen compliance-beleid is van kracht.
new.png “Nieuw” Het bestand is recent gemaakt of geüpload.
Shared.png Gedeeld Het bestand is gedeeld met extra mensen.

 

Na verloop van tijd worden er meer signalen toegevoegd om u visuele indicatoren te geven over items en documenten in lijsten en bibliotheken. We breiden ze ook uit naar diensten zoals OneDrive, Microsoft Teams en Office-clients.

Kolomtotalen

Vanaf februari 2019 verwacht. Met aangepaste weergaven kunt u berekende velden, zoals totalen of gemiddelden, toevoegen aan het voettekstvak van een groep of de volledige lijst. Hierdoor worden totalen weergegeven in de moderne weergave en worden gebruikers niet meer gedwongen terug te keren naar de klassieke interface. Totalen worden ook weergegeven in de moderne webonderdelen voor lijsten en bibliotheken.

ColTotals.pngModerne kolomtotalen

Sticky Headers

Verwacht in maart 2019.   Bibliotheken en lijsten kunnen extreem groot worden – maximaal 30 miljoen items in een enkele lijst. Zodra u door steeds grotere lijsten scrolt, houdt SharePoint de kolomkoppen vast aan het begin van het venster. Dit helpt u lijstwaarden te identificeren terwijl u verticaal en horizontaal door de weergave beweegt. Kolomkoppen blijven ook op hun plaats binnen de webonderdelen van de lijst / bibliotheek.

Kolommen toevoegen tussen kolommen

Verwacht in februari 2019.   Die kolomkoppen krijgen ook extra mogelijkheden. Binnenkort kun je een kolom op zijn plaats toevoegen tussen andere kolommen in een weergave, zonder deze aan het einde toe te voegen en apart naar de gewenste locatie te verplaatsen. Plaats de muisaanwijzer op de rand tussen twee kolommen om het dialoogvenster voor het maken van de kolom te openen.

ColInsert.pngKolom invoegen

Kolom slepen en neerzetten

Verwacht in februari 2019.  Als u een kolom in een lijst of bibliotheek moet verplaatsen, wordt dat ook eenvoudiger. U kunt de kolomkop naar een nieuwe locatie slepen om de weergave aan te passen aan uw behoeften. 

ColDragDrop.pngKolom slepen & neerzetten

Documentensets

Komt in maart 2019.   Documentensets stellen groepsgerelateerde documenten samen met gedeelde metadata, routing en visuele ervaringen. Ze zijn beschikbaar in de klassieke modus en nu kunt u met hen werken vanuit de moderne ervaring, zoals hieronder wordt getoond. 

DocSet2.gifEen documentenset die wordt getoond in de moderne gebruikerservaring

Ter herinnering: voor documentensets moet u de functie ‘Documentensets’ activeren in site-instellingen.

Conclusie

De moderne interface van SharePoint biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van snelheid, eenvoud, toegankelijkheid en responsief ontwerp. En het SharePoint-team van Microsoft is nog lang niet klaar. Ze maken het eenvoudiger om moderne ervaringen met lijsten en bibliotheken uit te breiden in Office 365, inclusief OneDrive, Microsoft Teams en Office-clients. Microsoft streeft er dan ook naar alle belangrijke klassieke scenario’s bij te werken naar de moderne ervaring.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!