OfficeGrip_logo
microsoft-teams-nieuwe-apps-beschikbaar-3
Nieuwe-microsoft-teams-apps-dataverse-1

 

In het afgelopen jaar heeft de pandemie de manier waarop we leven en werken ingrijpend veranderd. Organisaties over de hele wereld hebben tools zoals Microsoft Teams gebruikt om thuiswerken en hybride werken te ondersteunen. Tegenwoordig gebruiken meer dan 115 miljoen mensen dagelijks Microsoft Teams. En hoewel videoconferenties een belangrijke drijfveer waren voor de snelle groei en acceptatie van Teams, realiseerden nieuwe gebruikers al snel de noodzaak om digitaal te transformeren om een nieuwe manier van werken te ondersteunen. Ze willen apps en bedrijfsprocessen integreren op de plek waar het werk echt plaatsvindt om zo klanten beter van dienst te zijn, het werk te stroomlijnen en de productiviteit en het welzijn van werknemers te verbeteren.

Microsoft Teams is ontworpen om deze nieuwe manier van werken mogelijk te maken. Het is het enige platform dat chat, vergaderingen, bellen, bestandssamenwerking en apps die je nodig hebt, allemaal op één plek samenbrengt. Je kunt Teams eenvoudig aanpassen met apps die aan jouw specifieke behoeften voldoen of dat nu het toevoegen van apps  uit de Teams app store is of het maken van aangepaste zakelijke apps, workflows of bots voor gebruik in Teams.

Vandaag kondigt Microsoft nieuwe Teams-apps aan die je dagelijkse werk een stuk makkelijker kunnen maken.

Nieuwe apps om uw vergaderingen productiever en boeiender te maken

Hoewel alle teams een plek nodig hebben om te communiceren en samen te werken om het werk vooruit te helpen, doet elk team het anders. Daarom kun je Teams aanpassen met apps die je kunt gebruiken voor chatten, kanalen en nu vergaderingen. Vanaf nu zijn speciale Teams-apps voor vergaderingen beschikbaar, samen met bijna 20 nieuwe Teams-apps voor vergaderingen in de Teams-app store, zoals Asana, HireVue, Monday.com, Slido en Teamflect, evenals bekende Microsoft-apps zoals Microsoft Forms. Als je een ontwikkelaar bent, lees je meer over het maken van Teams-apps voor vergaderingen.

Veel klanten gebruiken Asana bijvoorbeeld in Teams-chat en kanalen om projecten te beheren en taken bij te houden. Nu kun je de Asana-app toevoegen aan je Teams-uitnodiging voor een vergadering, zodat je tijdens een vergadering eenvoudig nieuwe actie-items kunt maken. Na de bijeenkomst kan iedereen de actiepunten in het projectplan zien en ermee aan de slag gaan.

Een andere geweldige tool die klanten kunnen gebruiken tijdens hun vergaderingen is Slido. Met Slido kun je live peilingen, quizzen en Q & A’s plannen en houden in de Teams-meeting-ruimte zonder heen en weer te hoeven schakelen tussen de app en de vergadering.

Deze nieuwe apps voor vergaderingen voegen zich bij de meer dan 700 Teams-apps die al beschikbaar zijn in de Teams App Store en die klanten dagelijks gebruiken. DevOps-teams gebruiken bijvoorbeeld apps zoals Jira Cloud en GitHub om software rechtstreeks in Teams te bouwen, testen en vrijgeven. HR- en financiële teams gebruiken toonaangevende apps zoals Workday en Adobe Sign om veelgebruikte workflows in Teams te stroomlijnen. En klantenservice- en ondersteuningsteams gebruiken ServiceNow om te reageren op ondersteuningsverzoeken in Teams en deze te beheren.

De Now Virtual Agent-app van ServiceNow zal deze maand nieuwe mogelijkheden bevatten die de productiviteit van werknemers zullen helpen verbeteren met naadloze zelfbediening en snellere oplossing van zaken. Hierdoor zullen werknemers ondersteuningsverzoeken kunnen indienen, open ticketgoedkeuringen bekijken en  actie kunnen ondernemen op meldingen. Tevens kunnen ze chatten met virtuele agenten voor geautomatiseerde assistentie en de communicatie stroomlijnen tussen agenten en medewerkers en dat allemaal terwijl je binnen de werkstroom in Teams blijft.

Bouw en integreer apps op maat in uw digitale werkruimte

Het toevoegen van apps uit de Teams App Store is slechts één manier om je manier van werken aan te passen, maar elke organisatie heeft processen en werkwijzen die uniek zijn voor hen en welke vaak aangepaste oplossingen vereisen.

Teams is een uitbreidbaar platform met een breed scala aan mogelijkheden en toegangspunten, zodat je ook eenvoudig apps op maat kunt maken die passen bij de behoeften van jouw organisatie. EPIC Systems, een wereldwijd softwarebedrijf in de gezondheidszorg, heeft bijvoorbeeld onlangs een connector gebouwd waarmee clinici en patiënten virtuele bezoeken in Teams kunnen plannen en starten vanuit patiënten- en zorgaanbiedersportalen, waardoor de toegang tot vitale services in een uitdagende tijd wordt vergroot.

microsoft-Teams-Toolkit-visual-studio-code-2

Om deze apps op maat te bouwen, gebruiken partners en ontwikkelaars de professionele ontwikkelaarstools zoals de Microsoft Teams Toolkit voor Visual Studio en Visual Studio Code, die ontwikkelaars alles bieden wat ze nodig hebben om de ontwikkeling van Teams-apps een vliegende start te geven. Microsoft heeft grote vorderingen gemaakt in deze toolkits, sinds hun debuut bij Build eerder dit jaar en zullen dit blijven doen, zodat ontwikkelaars een probleemloze ervaring hebben met het bouwen van Teams-apps. Leer hoe u aan de slag gaat met deze tools.

Duizenden organisaties vertrouwen op zakelijke apps die zijn gebouwd op SharePoint, dus Microsoft heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de integratie van Teams-app-ontwikkeling met het SharePoint Framework (SPFx), hun grootste en snelstgroeiende UX-uitbreidingsmodel binnen Microsoft 365. Door Teams-apps te bouwen met SPFx, kan de IT-afdeling kosten besparen op de hostinginfrastructuur en het implementatie- en bedieningsproces vereenvoudigen, terwijl SharePoint-ontwikkelaars de reikwijdte en het gebruik van hun apps kunnen uitbreiden met behulp van het framework dat ze kennen en waarderen. Leer hoe u aan de slag gaat met het bouwen van Teams-apps met SPFx.

Image depicting the connecting between SharePoint Framework parts across web pages and within Teams

Stimuleer flexibiliteit met low-code apps, workflows en chatbots in Teams

Veel van de klanten van Microsoft willen de werkplek digitaal transformeren, maar hebben niet genoeg ontwikkelaarscapaciteit of tijd om volledig op maat gemaakte apps te bouwen. Voor deze klanten heeft Microsoft het Microsoft Power Platform en Teams samengebracht. Microsoft Power Platform biedt low-code tools om apps, workflows en chatbots te bouwen, maar ook om ze te implementeren en te beheren en dat allemaal zonder Teams te verlaten.

Vanaf nu zijn de nieuwe Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents-apps voor Teams algemeen beschikbaar.

 • Met Power Apps for Teams kunnen gebruikers low-code-apps rechtstreeks in Teams bouwen en beheren. Met een laagdrempelige gebruikerservaring kan iedereen nu apps bouwen om het werk te vereenvoudigen.
 • De Power Automate-app voor teams bevat een vereenvoudigde workflowontwerper en een aantal sjablonen waarmee iedereen aan de slag kan met het automatiseren van routinetaken.
 • De Power Virtual Agents-app voor teams maakt het eenvoudig om bots te bouwen en in te zetten ter ondersteuning van een reeks scenario’s, zoals IT-helpdesk, veelgestelde vragen over operaties en HR-probleemoplossing.

Microsoft-Teams-Power-Apps-2
En met Microsoft Dataverse for Teams, een low-code dataplatform dat nu ook algemeen beschikbaar is, heb je nu wat nodig is om eenvoudig apps en chatbots in Teams te bouwen en te implementeren. Dataverse verbetert ook het levenscyclusbeheer van applicaties en geeft meer controle over de gegevens die je gebruikt om jouw apps, bots en workflows in Teams te bouwen.

Teams-klanten gebruiken Power Platform om low-code-oplossingen te creëren om het werk te vereenvoudigen. En uiteraard blijven IT-beheerders beschikken over robuuste controles om de veiligheid en naleving van hun bedrijfsgegevens te waarborgen, terwijl deze apps en aangepaste oplossingen worden gebouwd en gepubliceerd.

Meer informatie over hoe u Teams-apps voor uw tenant kunt beheren.

 

Transformeer uw werkruimte met Teams

Zoals je kunt zien, maakt Teams het gemakkelijk om jouw werkruimte aan te passen of dat nu gaat om het toevoegen van SaaS-apps uit de Teams-app store of het maken van aangepaste apps, workflows of bots voor gebruik in Teams.

Microsoft Teams wordt elke dag door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt en maakt een nieuwe manier van werken mogelijk. Deze nieuwe Teams-app-integraties maken het werk hopelijk nog een stuk gemakkelijker.

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Microsoft Teams

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Achtergrond

  Inventariseer kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

  Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

  Lees meer...
  Achtergrond

  Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

  Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

  Lees meer...
  header-nis2-self-assessment-8
  Beveiliging

  Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

  Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!