Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Verbeteringen aan Productivity App Discovery in Office 365 Cloud App Security

Shadow-IT een probleem voor veel organisaties en is iets wat de meeste IT-managers liever niet in hun organisatie zien. Het gaat hierbij om laptops die van huis worden meegenomen en aan het netwerk worden gekoppeld of om afdelingen die op eigen houtje producten en diensten gaan afnemen. Daarom heeft Microsoft Productivity App Discovery gebouwd in Office 365 Cloud App Security. Voor degenen onder u die hier niet vertrouwd mee zijn, geeft dit u de mogelijkheid om te begrijpen welke cloudservices in uw organisatie worden gebruikt met een vergelijkbare functionaliteit als Office 365. Vorige week kondigde Microsoft verbeteringen aan om u te helpen een grondiger onderzoek van de ontdekte apps te plegen.

De grootste wijzigingen in Productivity App Discovery hebben betrekking op het verstrekken van informatie over gebruikers en IP-adressen. Nadat u een nieuw rapport heeft gemaakt, toont het dashboard u het aantal gebruikers als onderdeel van de samenvatting en een nieuwe widget met de top gebruikers en top adressen waarmee u de meest dominante gebruikers van cloud-apps in uw organisatie kunt identificeren.

 

dashboard.jpgNieuw uiterlijk op Productivity App Discovery-dashboard

U zult ook merken dat het dashboard drie nieuwe tabbladen heeft. Discovered apps, IP addresses en Users. Het tabblad Discovered apps toont u extra details voor de gevonden toepassingen, zoals de hoeveelheid verkeer, het aantal gebruikers en wanneer de toepassing zichtbaar was. Door op één van de apps te klikken, ziet u extra details die specifiek zijn voor die toepassing, zoals welke gebruikers en IP-adressen er toegang toe hebben, samen met trendgegevens. Het tabblad Discovered app bevat ook een manier om een ​​query te maken voor specifieke apps die voldoen aan uw criteria. U kunt bijvoorbeeld een query maken waarin apps worden weergegeven die voor het laatst zijn gezien na een specifieke datum met meer dan 30 mensen die de app gebruiken. Als u de muis over een app beweegt, ziet u mogelijk een pop-up met subdomeinen. Dit biedt inzicht in verschillende instanties van de app die in gebruik is in de organisatie. Bijvoorbeeld persoonlijke versies van Dropbox versus die van de organisatie.

 

apps.jpgDiscovered apps tab in Productivity App Discovery

Op het tabblad IP Addresses ziet u de top 100 IP’s die toegang hebben tot gevonden cloudservices. Als u meer informatie over een IP wilt, kunt u erop klikken om een ​​samenvatting van de transacties en het verkeer te krijgen, samen met de details van welke apps dat IP adres heeft bezocht en welke gebruikers het IP-adres gebruikten.

 

ip.jpgIP-adressen tab in Productivity App Discovery

Ten slotte toont het tabblad Users u de top 100 gebruikers met dezelfde gegevens als het tabblad IP-adressen. Hier kunt u naar een specifieke gebruiker zoeken of op zijn naam in de lijst klikken en het rapport draaien om een ​​samenvatting te zien van het gebruik van hun clouddiensten, samen met de specifieke apps die zij gebruikten en de IP-adressen.

 

users.jpgHet tabblad Users in Productivity App Discovery

Deze verbeteringen zullen hopelijk het onderzoeken van shadow-IT en het onder de aandacht brengen bij gebruikers van clouddiensten die door de organisatie worden goedgekeurd vergemakkelijken. Als u Office 365 E5 licenties afneemt of de stand-alone SKU voor Office 365 Cloud App Security kunt u de nieuwe functies bekijken door in te loggen op https://portal.cloudappsecurity.com. Bekijk hier het ondersteuningsartikel voor meer informatie over de nieuwe functies.
 

Download het whitepaper:

3 manieren om

SHADOW-IT TE SLIM AF TE ZIJN

 

3 manieren om Shadow-IT te slim af te zijn

De meest gevraagde clouddiensten zijn bestandsdeling en samenwerking. Wanneer IT geen gemakkelijke, mobiele oplossingen kan bieden, wenden zakelijke gebruikers zich tot ongeautoriseerde apps, waarvan sommige bedrijfsinformatie in gevaar brengen.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat van de meer dan duizend clouddiensten die door werknemers van ondernemingen worden gebruikt, er 44 als een hoog risico voor het bedrijf worden beschouwd*.

Er is geen reden om in het donker te blijven over schaduw-IT. Dit is de perfecte gelegenheid om met het bedrijf samen te werken om hen precies te geven wat ze willen met een oplossing die veilig, schaalbaar en klaar voor het bedrijf is.

In plaats van u zorgen te maken over datalekken, leert u hoe u werknemers uiterst veilige, schaalbare productiviteitstools ter plekke kunt bieden.

*Cloud Security Alliance, Cisco and Frost & Sullivan

 

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

     OfficeGrip

    Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

    No Comments

    Leave a feedback