OfficeGrip_logo

Verbeteringen aan Productivity App Discovery in Office 365 Cloud App Security

Shadow-IT een probleem voor veel organisaties en is iets wat de meeste IT-managers liever niet in hun organisatie zien. Het gaat hierbij om laptops die van huis worden meegenomen en aan het netwerk worden gekoppeld of om afdelingen die op eigen houtje producten en diensten gaan afnemen. Daarom heeft Microsoft Productivity App Discovery gebouwd in Office 365 Cloud App Security. Voor degenen onder u die hier niet vertrouwd mee zijn, geeft dit u de mogelijkheid om te begrijpen welke cloudservices in uw organisatie worden gebruikt met een vergelijkbare functionaliteit als Office 365. Vorige week kondigde Microsoft verbeteringen aan om u te helpen een grondiger onderzoek van de ontdekte apps te plegen. 

De grootste wijzigingen in Productivity App Discovery hebben betrekking op het verstrekken van informatie over gebruikers en IP-adressen. Nadat u een nieuw rapport heeft gemaakt, toont het dashboard u het aantal gebruikers als onderdeel van de samenvatting en een nieuwe widget met de top gebruikers en top adressen waarmee u de meest dominante gebruikers van cloud-apps in uw organisatie kunt identificeren.

 

dashboard.jpg
Nieuw uiterlijk op Productivity App Discovery-dashboard

U zult ook merken dat het dashboard drie nieuwe tabbladen heeft. Discovered apps, IP addresses en Users. Het tabblad Discovered apps toont u extra details voor de gevonden toepassingen, zoals de hoeveelheid verkeer, het aantal gebruikers en wanneer de toepassing zichtbaar was. Door op één van de apps te klikken, ziet u extra details die specifiek zijn voor die toepassing, zoals welke gebruikers en IP-adressen er toegang toe hebben, samen met trendgegevens. Het tabblad Discovered app bevat ook een manier om een query te maken voor specifieke apps die voldoen aan uw criteria. U kunt bijvoorbeeld een query maken waarin apps worden weergegeven die voor het laatst zijn gezien na een specifieke datum met meer dan 30 mensen die de app gebruiken. Als u de muis over een app beweegt, ziet u mogelijk een pop-up met subdomeinen. Dit biedt inzicht in verschillende instanties van de app die in gebruik is in de organisatie. Bijvoorbeeld persoonlijke versies van Dropbox versus die van de organisatie.

 

apps.jpg
Discovered apps tab in Productivity App Discovery

Op het tabblad IP Addresses ziet u de top 100 IP’s die toegang hebben tot gevonden cloudservices. Als u meer informatie over een IP wilt, kunt u erop klikken om een samenvatting van de transacties en het verkeer te krijgen, samen met de details van welke apps dat IP adres heeft bezocht en welke gebruikers het IP-adres gebruikten.

 

ip.jpg
IP-adressen tab in Productivity App Discovery

Ten slotte toont het tabblad Users u de top 100 gebruikers met dezelfde gegevens als het tabblad IP-adressen. Hier kunt u naar een specifieke gebruiker zoeken of op zijn naam in de lijst klikken en het rapport draaien om een samenvatting te zien van het gebruik van hun clouddiensten, samen met de specifieke apps die zij gebruikten en de IP-adressen.

 

users.jpg
Het tabblad Users in Productivity App Discovery

Deze verbeteringen zullen hopelijk het onderzoeken van shadow-IT en het onder de aandacht brengen bij gebruikers van clouddiensten die door de organisatie worden goedgekeurd vergemakkelijken. Als u Office 365 E5 licenties afneemt of de stand-alone SKU voor Office 365 Cloud App Security kunt u de nieuwe functies bekijken door in te loggen op https://portal.cloudappsecurity.com. Bekijk hier het ondersteuningsartikel voor meer informatie over de nieuwe functies.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!