OfficeGrip_logo

Visio wordt beschikbaar online en op iOS

In de afgelopen 10 jaar vertrouwen vele mensen op Visio bij het maken van diagrammen. En de kracht van visuele communicatie in de vorm van diagrammen zou nog veel groter worden wanneer iedereen in een organisatie hier toegang tot heeft waar ze zich dan ook bevinden en op welk apparaat dan ook. Om dit te bewerkstelligen heeft Microsoft deze week Visio Viewer voor iPad en Visio Online Preview aangekondigd. Met deze applicaties zijn gebruikers in staat vanaf bijna elke locatie diagrammen te bekijken en te delen en hierdoor operationele inzichten te krijgen. 

Back to the basics — Overal delen en toegang met Visio Online en iPad app

Als één van de meest gebruikte process mapping tools helpt Visio duizenden organisaties hun bedrijfsprocessen in kaart te brengen en van hieruit de gewenste transformatie kracht bij te zetten. Bij het gebruik van Visio Online Preview en Visio Viewer voor iPad kun je je diagrammen opslaan in OneDrive voor Bedrijven en SharePoint Online. Deze kun je dan weer via een link gemakkelijk delen met iedereen waardoor je collega’s gemakkelijk de diagrammen kunnen bekijken en er gebruik van kunnen maken via verschillende apparaten.

Visio Online Preview — operationele inzichten verkrijgen vanaf elke locatie verkrijgen

Visio voor de desktop is altijd een krachtige tool geweest voor het maken van netwerkkaarten, organogrammen, bedrijfsprocessen en meer. Visio Online Preview versterkt de kracht visuele communicatie door teams te helpen informatie uit diagrammen te halen met alleen browser tot je beschikking. Visio Online Preview zet je aan data gelinkte diagrammen om naar operationele dashboards die meerdere medewerkers kunnen gebruiken.

Stel je een netwerkkaart voor die de IT afdeling gebruikt voor het beheren van de wereldwijde datacentra van het bedrijf. Als een statisch diagram is de kaart perfect voor het laten begrijpen hoe de verschillende datacentra met elkaar communiceren en toont de locatie van deze servers. Wanneer je deze kaart koppelt aan real-time data, kunnen IT administrators zaken zoals serverstoringen zien op het moment dat ze plaatsvinden. Je kunt hyperlinks gebruiken om extra documentatie toe te voegen aan zoals bijvoorbeeld beleidsrichtlijnen gemaakt in Word. Ook kunnen IT admins naar de oorzaak van storingen zoeken door bijvoorbeeld over te gaan van het netwerk dashboard naar het rack dashboard voor het bekijken van een specifieke serverprestatie. Zo kunnen ze passende maatregelen nemen om zo het bedrijf draaiende te houden.

Visio Viewer voor iPad — ontdek real-time diagrammen terwijl je onderweg bent

Visio diagrammen hebben vaak details die gebruikers zouden kunnen missen op kleine schermen. Visio Viewer voor de iPad is speciaal gemaakt voor de iPad Retina display en geeft een superieure kwaliteit van kijkervaring over real-world processen en planningen terwijl je onderweg bent. Met de nieuwe manier van bekijken kunnen afdelingsmanagers inzoomen op productielijn problemen vanaf externe locaties. Financiële adviseurs kunnen gedetailleerde workflows bestuderen van een kredietfiatteringsproces, terwijl ze bij klanten over heel de wereld op bezoek zijn. District managers in de retail branche kunnen management trainingen geven aan partners door gebruik te maken van gedetailleerde op CAD-gebaseerde winkel lay-outs en nog veel meer.

Via het ‘Find’ paneel kun je alle voorvallen van een vormnaam, tekst of data lokaliseren. Hiermee neem je de noodzaak weg om door legio vormen te moeten zoeken. Nadat je de locatie van een vorm met je gewenste metadata gevonden hebt kun je soepel door de diagrammen heen navigeren en in- en uitzoomen met intuïtieve Pan en Zoom functionaliteiten. Je kunt zelfs verschillende visualisaties van hetzelfde diagram laten zien door de zichtbaarheid van verschillende lagen aan te passen. Zo kan een architect dezelfde lay-out van een gebouw delen met Faciliteiten en HR waarna deze afdelingen de verschillende lagen kunnen aanzaten die respectievelijk de elektronische kaart en personeelslocatie laten zien. Operations managers kunnen een voorraad visualisatie laag bovenop de productielijn toevoegen met extra informatie om op deze manier de oorzaak van een station-storing te begrijpen.

Je kunt Visio Viewer voor iPad hier downloaden. In de komende maanden wordt Viso ook beschikbaar voor de iPhone.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!