OfficeGrip_logo

Een vlag toevoegen aan binnenkomende berichten voor opvolgen in Outlook 2016

Voor sommige berichten in Outlook 2016 hebt u wat tijd nodig voor u ze kunt beantwoorden. Een vlag is een visueel kenmerk waarmee u aangeeft dat u er later naar terug wilt gaan. 

Ga in de berichtenlijst op een van de volgende manieren te werk:

  • Klik op opvolgingsvlag om aan te geven dat het bericht vandaag moet worden opgevolgd.
  • Klik met de rechtermuisknop op opvolgingsvlag om andere datumopties te selecteren.

Als het bericht is geopend in een apart venster, klikt u op het tabblad Bericht op Opvolgen en geeft u op wanneer u het wilt opvolgen.

Morgen opvolgen

De korte weergave Taken op de navigatiebalk bevat alle items met vlag en alle taken die u hebt gemaakt. Als u de korte weergave Taken vastzet aan de rechterkant van het Outlook-venster, wordt het bericht met vlag daar ook weergegeven.

Een herinnering instellen voor belangrijke items

Als er veel berichten met vlag zijn in Outlook 2016, mist u gemakkelijk een belangrijk bericht. Om die reden kunt u gebruikmaken van herinneringen. Vlaggen zijn subtiele visuele aanduidingen, maar een herinnering wordt op de voorgrond weergegeven en trekt de aandacht. Deze herinneringen zijn vergelijkbaar met de waarschuwingen voor belangrijke vergaderingen of afspraken.

Klik met de rechtermuisknop op de vlag en klik vervolgens op Herinnering toevoegen.

Een herinnering toevoegen

Wij raden aan in het dialoogvenster Aangepast de standaard Vlag toevoegen voor-tekst te wijzigen in een omschrijving of actie. U kunt bijvoorbeeld de tekst Anne een antwoord sturen op de vraag om toestemming typen.

Het selectievakje Herinnering is al ingeschakeld, zodat u de datum en de tijd kunt opgeven waarop de herinnering moet worden weergegeven.

Aangepaste dialoogvenster

Vandaag is te snel; ik wil een andere datum kiezen

  • Als u de datum of tijd van de vlag of herinnering wilt wijzigen, klikt u in de berichtenlijst met de rechtermuisknop op de vlag en klikt u vervolgens op Morgen, Deze week, Volgende week, Geen datum of Aangepast.Als het bericht in een apart venster is geopend, klikt u op het tabblad Bericht op Opvolgen en klikt u op een van de opties.
  • Als u de optie Vandaag vaak wijzigt in een andere optie, kunt u die optie instellen als snelle vlag, dat wil zeggen het vlagtype dat wordt ingesteld wanneer u op de vlag klikt.Klik in de berichtenlijst met de rechtermuisknop op een vlag, klik op Snelklikken instellen en kies Vandaag, Morgen, Deze week, Volgende week of Geen datum.
  • De optie Geen datum is beschikbaar wanneer u een vlag toevoegt aan berichten en deze kan worden ingesteld als snelklikmarkering. Deze optie is geschikt voor items met vlag die moeten worden opgevolgd, maar er is geen deadline. Met de optie Aangepast kunt u een bepaalde datum voor items met vlag invoeren.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!