OfficeGrip_logo

Voorwaardelijke toegang is nu onderdeel van Microsoft 365 Business

Vorige week kondigde Microsoft de beschikbaarheid aan van voorwaardelijke toegang voor Microsoft 365 Business abonnees, zodat kleine en middelgrote bedrijven een gedetailleerde controle kunnen afdwingen over de manier waarop bedrijfsmiddelen worden gebruikt. Voorwaardelijke toegangsbeleid en -configuraties die beschikbaar zijn voor Microsoft 365 Business-abonnees zijn dezelfde als die beschikbaar zijn voor Azure Active Directory Premium P1-abonnees. 

Waarom is voorwaardelijke toegang belangrijk?

Maakt u zich zorgen dat werknemers in uw bedrijf toegang hebben tot gevoelige zakelijke gegevens op mobiele telefoons en persoonlijke of thuisapparaten waarop u geen toezicht kunt houden?

Bent u bezorgd dat werknemers bedrijfsgegevens downloaden naar persoonlijke apps en opslaglocaties die niet kunnen worden weggehaald wanneer deze werknemers vertrekken bij uw bedrijf?

Wilt u ervoor zorgen dat medewerkers alleen vanaf bepaalde locaties toegang tot uw netwerk hebben en de toegang vanaf andere locaties blokkeren?

Met voorwaardelijke toegang kunt u precies dat doen! Door het beleid voor voorwaardelijke toegang te configureren, kunt u de controle behouden over hoe en waar uw bedrijfsgegevens worden geopend, waardoor uw bedrijf veiliger wordt. U kunt exacte criteria definiëren voor wie toegang kan krijgen en diegenen blokkeren die niet aan de criteria voldoen. De criteria kunnen gebaseerd zijn op factoren zoals het type apparaat, de app en de locatie.

Voordelen van voorwaardelijke toegang

Er was een tijd dat het leek alsof bedrijfsgegevens achter een firewall in uw kantoornetwerk werden bewaard en het beperken van de toegang vanuit de buitenwereld voldoende was om uw bedrijf te beschermen. Tegenwoordig bevindt bedrijfsinformatie zich in de cloud en heeft u een manier nodig waarop medewerkers opties kunnen krijgen om deze op verschillende locaties en apparaten te openen. Met voorwaardelijke toegang kunt u Zero Trust-beveiliging inschakelen, zodat u deze toegang kunt bieden terwijl u de controle behoudt over “waar, wanneer en wie” verbinding maakt met uw Office 365-omgeving; Zo kunt u de bedrijfsmiddelen beschermen, terwijl werknemers ook overal productief kunnen zijn.

U kunt bijvoorbeeld een beleid voor voorwaardelijke toegang definiëren dat inlogverbindingen van mobiele apparaten naar Exchange Online evalueert en vereist dat medewerkers Outlook voor iOS en Android gebruiken om met succes toegang te krijgen tot hun zakelijke e-mail en agenda. Dit geeft uw organisatie de beveiligings- en productiviteitsvoordelen van een e-mail- en kalender-app die speciaal is ontwikkeld voor de Office 365-cloud.

CA_Final.png
App-gebaseerd beleid voor voorwaardelijke toegang voor toegang tot Exchange Online.

Voorwaardelijke toegang en Azure Multi-Factor Authentication

Microsoft 365 Business bevat geavanceerde Azure Multi-Factor Authentication (MFA) -mogelijkheden die u samen met het beleid voor voorwaardelijke toegang kunt configureren om extra zekerheid te krijgen dat accountaanmeldingen worden gedaan door de rechtmatige eigenaar van het account. U kunt bijvoorbeeld één beleid maken dat MFA vereist wanneer iemand toegang krijgt vanaf een locatie die niet vertrouwd is (bijvoorbeeld een land waarin u geen zaken doet). Op deze manier kan een gebruiker die zich aanmeldt vanaf een bekende locatie toch toegang krijgen tot bedrijfsmiddelen, terwijl een gebruiker die inlogt vanaf een niet-vertrouwde locatie, zijn identiteit moet verifiëren via MFA voordat hij toegang krijgt.

Voorwaardelijke toegang inschakelen

Microsoft 365 Business-klanten kunnen voorwaardelijke toegang inschakelen via de Azure Directory-instellingen in de Azure-portal. Zie het artikel Wat is voorwaardelijke toegang voor meer informatie over het configureren van beleid voor voorwaardelijke toegang.

Microsoft 365 Business: een uitgebreide beveiligingsoplossing voor het MKB

Met Microsoft 365 Business heeft u toegang tot een uitgebreide beveiligingsoplossing die speciaal is ontworpen en geprijsd voor organisaties met minder dan 300 werknemers. Sinds de lancering van Microsoft 365 Business in oktober 2017 hebben we klant- en partnerfeedback en evoluerende Microsoft 365 Business geïntegreerd om tegemoet te komen aan de behoeften van een veranderend beveiligingslandschap. Zie de Microsoft 365 Business Service Description voor meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Microsoft 365 Business.

Veel Gestelde Vragen:

1. Welke functies zijn opgenomen onder Voorwaardelijke toegang in Microsoft 365 Business?

Voorwaardelijke toegangsbeleid en -configuraties die beschikbaar zijn voor Microsoft 365 Business-abonnees zijn dezelfde als die beschikbaar zijn voor Azure Active Directory Premium P1-abonnees.
Dit bevat:

 • Gebruikerstargeting op basis van gebruikersnaam, groep en rol
 • Per app-targeting
 • Op locatie: alleen toegang toestaan vanuit vertrouwde IP-bereiken of specifieke landen
 • Op app-type – browser, desktop / mobiele apps met behulp van moderne auth en verouderde authenticatie
 • Vereist MFA
 • Vereist compliant of domein gekoppeld apparaat
 • Vereisen apps met Intune-app-bescherming
 • Aangepaste authenticatiefactoren (aangepaste besturingselementen) – MFA met MFA-providers van de derde partij (bijv. DUO of RSA)

2. Betekent dit dat Azure Active Directory Premium P1 nu is opgenomen in Microsoft 365 Business?

Nee, Azure AD Premium P1 (AADP P1) maakt geen deel uit van Microsoft 365 Business. Microsoft 365 Business-abonnees hebben recht op de AADP P1-functies die het meest relevant zijn voor kleine en middelgrote bedrijven:

  • Herstel van zelfservicewachtwoorden voor hybride Azure
  • Azure multi-factor authenticatie
  • Voorwaardelijke toegang

3. Is voorwaardelijke toegang beschikbaar voor abonnees van Office 365 Business Premium?

Nee, voorwaardelijke toegang is niet beschikbaar voor abonnees van Office 365 Business Premium; alleen voor Microsoft 365 Business.

4 . Wanneer is voorwaardelijke toegang beschikbaar voor Microsoft 365 Business abonnees?

Voorwaardelijke toegang is al beschikbaar voor alle abonnees van Microsoft 365 Business. Klanten kunnen gedetailleerde Conditional Access Policies configureren via de Azure Active Directory-instellingen in de Azure Portal.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!