OfficeGrip_logo

Waarom een intranet onmisbaar is

Opslaan van gegevens

Tegenwoordig werken wij steeds vaker vanaf verschillende locaties. Door verschillende IT-oplossingen is het mogelijk geworden om dit succesvol te faciliteren voor medewerkers. Een modern intranet is bijvoorbeeld zo’n onderdeel. Het wordt met een modern intranet mogelijk om alle gegevens van een organisatie op één centrale plek op te slaan. Dit maakt het makkelijker om documenten en gegevens te vinden binnen de organisatie, wat enorm veel tijd kan besparen. Wij bespreken daarom hier waarom een modern intranet onmisbaar is geworden.

Inhoudsopgave

Wat is een intranet nu precies?

Een intranet is een centrale opslagplek binnen een organisatie. Vroeger werden alle documenten op een traditionele fileserver opgeslagen, maar vandaag de dag is dat niet meer veilig genoeg. Bij een fileserver heeft iedereen binnen de organisatie toegang tot alle gegevens. Op het moment dat organisaties groeien, wordt het lastig om dit op een veilige en efficiënte manier in te richten.

Met een intranet wordt het mogelijk om dit efficiënter en veiliger in te richten. Bij een intranet worden alle gegevens opgeslagen op één centrale plek. Werknemers krijgen op basis van rechten toegang tot deze omgeving. Door deze rechtenstructuur toe te passen wordt het duidelijk wie er precies toegang heeft tot welke gegevens. Dit is uiteraard een stuk veiliger dan werknemers direct tot alle gegevens toegang te gegeven.

Waarom een intranet de veiligheid verhoogd

We zien over de hele wereld het aantal cyberaanvallen toenemen. Kwetsbare IT-omgevingen worden getroffen door kwaadwillende, waardoor de complete organisatie stil kan komen te liggen. Een modern intranet biedt veel meer bescherming dan een traditionele oplossingen. Dit komt vanwege de rechtenstructuur en de herstelmogelijkheden die aanwezig zijn.  

Een modern intranet controleert de gebruikers voordat er wordt ingelogd. Dit kan bijvoorbeeld door een oplossing zoals Conditional Access. Met deze oplossing wordt het mogelijk om apparaten, gebruikers, IP-adressen en andere datapunten te vergelijken. Dit creëert een risicoscore, waardoor de toegang bij een hoog risico kan worden beperkt of geblokkeerd. Op deze manier verhoogt een organisatie de veiligheid en wordt data optimaal beschermd.

Waarom een intranet zo belangrijk is

Een intranet biedt dus een veiligere manier om gegevens op te slaan. SharePoint is zo’n intranet dat verschillende beveiligingsmogelijkheden biedt. Dit komt omdat SharePoint deel uitmaakt van de Microsoft 365 omgeving. De Microsoft 365 omgeving heeft uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, die direct door SharePoint worden overgenomen. Meer over de beveiligingsmogelijkheden die in deze omgeving mogelijk zijn kun je hier terugvinden.

Moderne werkplek SharePoint

Een intranet verhoogt de productiviteit

Een modern intranet zorgt ervoor dat er veiliger wordt gewerkt. Gegevens worden optimaal beschermd met verschillende beveiligingsmogelijkheden. Buiten de beveiligingsmogelijkheden wordt de productiviteit ook vele malen hoger. Een intranet zoals SharePoint wordt op maat ingericht voor een organisatie. Dit betekent dat er een logische structuur wordt aangebracht in deze omgeving.

In organisaties zijn werknemers veel tijd kwijt aan het zoeken van de juiste documenten en gegevens. Door een SharePoint inrichting wordt het makkelijker om deze gegevens te vinden en raadplegen. Het platform biedt namelijk uitgebreide zoekfunctionaliteiten en beschikt altijd over de laatste versie van een document. SharePoint plaatst alle documenten in de cloud, waardoor elke werknemer altijd het nieuwste document tot beschikking heeft.

SharePoint gebruiken als modern intranet

SharePoint is een modern intranet waarmee werknemers veiliger en productiever kunnen werken. Door SharePoint te gebruiken hebben werknemers één centrale plek om gegevens te delen. Dit maakt het beheren van data makkelijker en veiliger. Het is namelijk mogelijk om verschillende eisen te stellen aan deze omgeving, waardoor kwaadaardige software wordt geweerd van deze omgeving. Het is dus een efficiënte applicatie om allerlei gegevens van een organisatie in op te slaan. Meer informatie over SharePoint kun je vinden op onze SharePoint pagina.

Conclusie

Een intranet is tegenwoordig onmisbaar binnen een organisatie. Bedrijven hebben steeds meer data die goed beveiligd moet worden opgeslagen. Door een intranet te gebruiken heeft iedereen binnen de organisatie op een veilige manier toegang tot gegevens. Om meer te weten te komen over een intranetomgeving met SharePoint kun je gratis ons eBook downloaden. Daar bespreken wij de voordelen van een SharePoint omgeving:

Download het gratis eBook:

Maak kennis met SharePoint

Maak kennis met SharePoint foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  neomounts
  Eindgebruiker

  Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

  In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

  Lees meer...
  Stream-Microsoft
  Eindgebruiker

  Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

  De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

  Lees meer...
  excellente-klantbeleving
  Achtergrond

  Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

  Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!