OfficeGrip_logo

Waarom je moet overstappen naar een betaalde, gehoste e-mail oplossing

Bedrijfsmail overzetten van een gratis service naar een betaalde, gehoste oplossing is een grote stap. Het lijkt ook tegen je intuïtie in te druisen: waarom betalen voor iets dat je gratis kunt krijgen? Bij nader inzien zijn daar goede redenen voor. Gratis e-mailservices bieden vaak minder beveiligingsfuncties en aanpassingsmogelijkheden, en hebben meestal geen functies om groeiende organisaties te ondersteunen.

Gehoste e-mail op ondernemingsniveau elimineert veel van de serviceproblemen die bij gratis e-mail kunnen optreden, zodat je beperkte aantal IT-medewerkers ook de tijd hebben om zich op belangrijkere taken te concentreren.

Met gehoste e-mail op ondernemingsniveau kun je eenvoudiger dan ooit zorgen dat je bedrijf over de functies beschikt die nodig zijn om professioneel en productief te blijven – zonder het budget te overschrijden.

Loop belangrijke kansen niet mis

Hoewel gratis e-mailservices de norm zijn voor persoonlijk gebruik, bieden ze niet hetzelfde professionalisme als een gepersonaliseerde e-mailoplossing op ondernemingsniveau. Omdat gratis e-mailaccounts zo gemakkelijk kunnen worden aangemaakt, wordt hun validiteit in twijfel getrokken – en dus ook die van
je bedrijf. Bovendien kunnen e-mails die vanaf gratis e-mailservices worden verzonden gemakkelijk worden genegeerd of in de Spam-map terechtkomen, waardoor je bedrijfskansen kunt mislopen.

Gratis e-mail kan je veel kosten

Omdat e-mail zo nauw geïntegreerd is in het werk, kunnen serviceproblemen kostbare tijd en geld opslokken. Van geblokkeerde e-mailaccounts tot virusaanvallen en servicestoringen, iedereen lijdt eronder wanneer er geen toegang tot e-mail is. Er wordt niet meer gecommuniceerd, belangrijke documenten kunnen niet meer worden geopend en werknemers zijn niet productief meer. Lean-organisaties hebben sowieso al weinig werknemers. Dus wanneer dergelijke problemen zich voordoen, moeten waardevolle teamleden belangrijkere bedrijfsinitiatieven soms laten liggen. Met gratis e-mailservices besteed je vaak meer tijd aan het reageren op problemen en minder tijd aan het pro-actief verbeteren van het bedrijf.

Ben je klaar voor een slimmere oplossing voor bedrijfsmail?

Hoe weet je wanneer je je organisatie naar een gehoste e-mailservice moet migreren?

In onderstaand ebook hebben we vier tekenen beschreven waardoor je merkt dat het tijd is om je e-mail op ondernemingsniveau te brengen.

Download het gratis eBook:

Breng je e-mail op ondernemingsniveau

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!