OfficeGrip_logo

Wanneer moet je zakelijke hardware vernieuwen?

Zakelijke apparatuur

Het vernieuwen van zakelijke hardware is een behoorlijke klus binnen een organisaties. Vaak wordt het vernieuwen van zakelijke hardware uitgesteld, omdat het een grote impact heeft op de budgettering. Wanneer je zakelijke hardware moet vernieuwen verschilt dan ook per organisatie, maar het is wel belangrijk om dit op tijd te doen. Nieuwe zakelijke hardware kan namelijk enorm veel tijd besparen, waardoor de investering het op termijn waard is. Wij benoemen hier 6 vragen die jij moet stellen bij het vernieuwen van de zakelijke hardware.

Inhoudsopgave

1. Zorgen onze apparaten dat medewerkers overal productief kunnen blijven?

Onze werkplekken zijn fundamenteel aan het veranderen. Hybride werken is in populariteit aan het toenemen, waardoor er meer van de huidige hardware omgeving wordt gevraagd. Het is belangrijk om werknemers van de juiste hardware te voorzien. Dit kan ervoor zorgen dat er productiever wordt gewerkt, wat betekent dat de investering zich vanzelf terugbetaald.

Een langzaam apparaat of 1 enkel scherm kan de productiviteit beïnvloeden. Werknemers kunnen namelijk gefrustreerd raken of moeten onnodig wachten op hun apparaat. Dit wil je als organisatie uiteraard voorkomen, omdat het onnodig veel geld kost. Per week kan er gemiddeld 10 uur worden bespaard door efficiënt te werken met snellere apparaten in combinatie met Microsoft 365.

Stel jezelf dus de vraag of apparaten nog snel genoeg zijn om productief mee te werken. Kijk ook naar ondersteunende apparaten, zoals een 2de monitor. Een 2de monitor kan de productiviteit namelijk enorm verhogen, omdat werknemers minder tussen tabbladen hoeven te wisselen. Wees dus kritisch naar de complete hardware omgeving.

Wanneer moet je zakelijke hardware vernieuwen

2. Kunnen we een hybride werkplek op grote schaal ondersteunen?

Een hybride werkplek maakt het mogelijk om vanaf verschillende locaties te werken. We zien dat het hybride werken enorm in populariteit toeneemt. Waar in 2019 15% van de bedrijven een thuiswerkbeleid had, heeft in 2021 76% van de bedrijven dat (Microsoft, 2021). Dit toont al aan dat veel bedrijven de noodzaak van een hybride werkplek inzien om te groeien met de organisatie.

De huidige hardware omgeving moet het wel mogelijk maken om hybride te kunnen werken. Op het moment dat er veel met vaste computers wordt gewerkt, kan het bijvoorbeeld al lastiger zijn om hybride te werken. Het is belangrijk om goed na te denken en de hardware omgeving toekomstbestendig te maken.

Hierbij is het ook belangrijk om na te denken over hoe er toegang tot gegevens is. Op het moment dat werknemers zich veel verplaatsen, moeten zij wel toegang tot gegevens kunnen krijgen. Dit betekent eigenlijk dat werken vanuit de cloud noodzakelijk begint te worden. Met de juiste hardware en software combinatie richt je dit succesvol in, waardoor hybride werken veiliger, efficiënter en prettiger wordt.

3. Besparen we met nieuwe hardware kosten?

Nieuwe zakelijke hardware moet het mogelijk maken om kosten te besparen. Je wilt als organisatie uiteraard alles uit deze investering halen. Op termijn levert nieuwe hardware dan ook besparingen op, zoals hogere productiviteit, eenvoudiger beheer en sterkere beveiliging. Verouderde apparaten zijn namelijk trager en kunnen frustraties bij de eindgebruikers opleveren.

Vanuit organisaties is dit ook regelmatig een afweging in de kosten. De kosten voor het aanschaffen van nieuwe hardware kunnen hoog liggen, maar op termijn levert het een productiviteitswinst op. Zo verdienen de nieuwe apparaten zichzelf op termijn weer terug. Het is belangrijk om na te denken hoe lang de hardware mee moet gaan. Op het moment dat de zakelijke hardware wordt afgeschreven, moet er eigenlijk al een vervolgplan liggen. Wat wil je precies in de organisatie veranderen en welke middelen heb je daarvoor nodig? Door goed na te denken over deze investering kun je ervoor zorgen dat werknemers efficiënter werken.

4. Helpen onze apparaten talent aan te trekken en te behouden?

De werkomgeving is steeds meer aan het veranderen. Dit betekent ook dat werknemers kritischer zijn op de zakelijke hardware. Om werknemers aan te trekken en te behouden, is het belangrijk om als bedrijf flexibele arbeidsvoorwaarden te hebben. Tegenwoordig vinden werknemers hybride werken een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Ook de zakelijke hardware die dit faciliteert speelt daarin een belangrijkere rol.

Zakelijke apparatuur zoals laptops, monitoren voor thuiswerken of andere mobiele apparaten helpen werknemers optimaal hybride te werken. Door de werkplek zo aantrekkelijk mogelijk in te richten neemt de tevredenheid van werknemers toe. Dit zorgt er ook voor dat werknemers langer verbonden blijven met de organisatie, waardoor de uitstroom van personeel tegen wordt gegaan.

Zakelijke hardware vernieuwen

5. Voldoen onze apparaten aan de moderne beveiligingsstandaarden?

De beveiliging van zakelijke apparaten is enorm belangrijk binnen organisaties. Doordat wij steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is het belangrijk dat de hardware aan moderne beveiligingsstandaarden voldoet. Multifactor authenticatie en biometrische authenticatie kunnen de beveiliging van gegevens enorm verhogen. Inloggen met alleen een inlognaam en wachtwoord is tegenwoordig namelijk niet meer genoeg. Met moderne apparaten wordt het makkelijker om gegevens op een veilige manier op te slaan, waardoor het lastiger wordt voor kwaadwillende om binnen te dringen in de organisatie.

6. Hoe makkelijk is het om nieuwe apparaten te implementeren en te beheren?

Het implementeren van nieuwe apparaten kan veel tijd in beslag nemen. Door beter gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Microsoft 365, wordt het mogelijk om apparaten sneller en gemakkelijker te implementeren. Met Windows Autopilot worden apparaten direct geïnstalleerd op basis van een gekozen profiel. Hiervoor hoeven eindgebruikers geen actie te ondernemen en IT-beheerders kunnen vanaf afstand de apparaten beheren. In een hybride werkplek helpt dit enorm om snel apparaten te implementeren, vanaf elke locatie.

Tot slot

Wanneer je zakelijke hardware moet vernieuwen verschilt dus per organisatie. Er zijn een aantal belangrijke vragen die je moet stellen aan je huidige hardware omgeving. Nieuwe hardware kan er namelijk voor zorgen dat er efficiënter wordt gewerkt, waardoor de productiviteit omhoog gaat. De investering kan op het eerste oog erg hoog lijken, maar op termijn kan het toch een leuk rendement opleveren.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!