OfficeGrip_logo

Wat is een SharePoint-hubsite

SharePoint hubsites helpen u tegemoet te komen aan de behoeften van uw organisatie door sites te verbinden en te organiseren op basis van project, afdeling, afdeling, regio, enzovoort, zodat u gemakkelijker kunt:

  • Verwante inhoud ontdekken, zoals nieuws en andere siteactiviteiten

  • Algemene navigatie-, huisstijl- en sitestructuur toepassen op gekoppelde sites

  • Zoeken op alle gekoppelde sites

SharePoint beheerders bepalen hoeveel hubsites in uw organisatie kunnen worden gemaakt, wie sites kan koppelen aan elke hubsite en of het koppelen van een site aan een hub goedkeuring vereist. Als u uw SharePoint hubsites plant, zorgt u ervoor dat u het meeste uit het gebruik van hubsites kunt halen.

Inhoudsopgave

Navigeren via gedeelde hub

Boven aan een hubsite en eventuele bijbehorende sites staat de navigatiebalk van de hubsite. Als u de eigenaar van de hubsite bent, kunt u deze navigatiebalk aanpassen en ervoor kiezen om de indeling van het megamenu te gebruiken. 

wat-is-een-sharepoint-hubsite-1

Zoeken in de hub

Wanneer u zoekt vanaf een SharePoint hubsite, wordt inhoud op de hubsite zelf en van gekoppelde sites geretourneerd in de zoekresultaten. Kijkers zien alleen inhoud waarvoor ze toegang hebben.

wat-is-een-sharepoint-hubsite-2

Aanbevolen webonderdelen

Wanneer een SharePoint een hubsite maakt, wordt een bestaande site SharePoint naar een hubsite. Boven aan de site wordt een navigatiebalk voor hubsite weergegeven, maar de startpagina en alle site-inhoud blijven hetzelfde.

Als u het meeste uit uw hubsite wilt halen, kan de eigenaar van de site de volgende webonderdelen toevoegen aan de startpagina:

Nieuws roll-up

Nieuws dat wordt gepubliceerd op een hubsite en op gekoppelde sites, wordt automatisch samengevoegd en weergegeven op de startpagina van de hubsite met behulp van het webonderdeel Nieuws. U kunt kiezen welke gekoppelde sites nieuws weergeven op de startpagina van de hubsite en kijkers zien alleen nieuws voor sites tot wie ze toegang hebben. Als u een koppeling voor een nieuwsartikel selecteert, gaat u naar de site waarop het artikel is gepubliceerd.

wat-is-een-sharepoint-hubsite-3

Gekoppelde sites

Geef de meest actieve sites weer die zijn gekoppeld aan de hubsite op de startpagina met behulp van het webonderdeel Sites.

wat-is-een-sharepoint-hubsite-4

Gemarkeerde inhoud

Gebruik het webonderdeel Gemarkeerde inhoud om dynamisch inhoud weer te geven van sites die zijn gekoppeld aan de hubsite op de startpagina.

wat-is-een-sharepoint-hubsite-5

Gemarkeerde inhoud

Gebruik het webonderdeel Gebeurtenissen om gebeurtenissen van sites die zijn gekoppeld aan de hubsite op de startpagina dynamisch weer te geven.

wat-is-een-sharepoint-hubsite-6

Beveiliging van hubsite

Sites die zijn gekoppeld SharePoint hubsite nemen standaard de machtigingen van de hubsite niet over. Hub-eigenaren kunnen de synchronisatie van hubsitemachtigingen inschakelen om bezoekers naar gekoppelde sites te pushen. Met dit gezegde behoudt elke site, inclusief de hubsite, de huidige machtigingsinstellingen.

Sites koppelen aan een hubsite

Er zijn twee manieren om sites toe te voegen aan een hubsite.

U kunt een nieuwe site maken die automatisch is gekoppeld aan uw hubsite door in de rechterbovenhoek van de hubsite op Site maken te klikken.

Of bestaande sites kunnen via een goedgekeurde associatiestroom aan een hubsite koppelen. Hubsite-eigenaren kunnen uw hubsite SharePoint om aanvragen voor sites automatisch te evalueren voordat de vereniging plaatsvindt. 

Download het gratis eBook:

SharePoint voor admins

SharePoint voor admins

Meer lezen

Microsoft-Stream
Eindgebruiker

Ontdek de vernieuwde versie van Microsoft Stream

Microsoft Stream (Classic) heeft een transformatie ondergaan en is vernieuwd als Stream (op SharePoint). De krachten van Stream en SharePoint worden gebundeld en daardoor is het mogelijk om video’s te creëren die direct geïntegreerd zijn in Microsoft 365. In dit artikel bespreken we de nieuwe Stream-ervaring en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de klassieke versie van Stream.

Lees meer...
Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Eindgebruiker

Verbeterde functies binnen Microsoft Forms

In deze blog lichten wij de nieuwe functies van Microsoft Forms toe. Deze vernieuwingen zijn aangebracht in het verzamelen van realtime feedback. Dankzij Forms en Quizzes kunnen gebruikers moeiteloos en vlekkeloos realtime gegevens creëren, delen en analyseren die zij tijdens presentaties verzamelen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!