OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw in het Microsoft 365-beheercentrum

Beveiliging binnen de organisatie

Microsoft heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd aan het Microsoft 365-beheercentrum. Admins hebben in dit beheercentrum de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan de complete omgeving. Het Microsoft 365 admin center maakt het voor IT-beheerders makkelijker om alles vanuit één centrale omgeving te beheren. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat er efficiënter wordt gewerkt.

Nu heeft Microsoft een aantal aanpassingen gedaan aan het beheercentrum. Met deze aanpassingen wordt het voor admins makkelijker om de IT-omgeving te beheren. Lees hier wat er allemaal nieuw is in het Microsoft 365 admin center.

Inhoudsopgave

Het Microsoft 365 admin center wordt simpeler in gebruik

Microsoft heeft een aantal aanpassingen gemaakt aan het admin center. Deze aanpassingen moeten het Microsoft 365 admin center makkelijker in gebruik maken. Een aantal van deze aanpassingen zijn snelle toegang tot werktaken, meer beschikbare beheerdersrollen, meer globale instellingen voor de complete omgeving en nog veel meer. Microsoft maakt het beheer makkelijker en geeft meer opties om dit succesvol te beheren.

Beveiliging is topprioriteit voor organisaties

Nu werknemers steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, is de beveiliging van gegevens topprioriteit geworden. Microsoft investeert steeds meer in beveiligingsmaatregelen om gegevens veilig te houden. Nu worden er nog meer functionaliteiten toegevoegd om de beveiliging op te schroeven. Microsoft 365 admins kunnen nu centraal domeinen en beveiligingsinstellingen beheren. Op termijn is er ook een software updates pagina beschikbaar in het Microsoft 365-beheercentrum, waarover wij verderop meer vertellen.

Nieuwe rechten beschikbaar voor het beheren van gebruikers

Vanuit Microsoft 365 admins was er de behoefte om extra beheerdersrollen te kunnen toewijzen, specifiek voor administratieve taken in grotere organisaties. Nu is het mogelijk om administratieve units toe te wijzen. Deze administratieve units kunnen beheerderstaken uitvoeren voor een specifieke groep gebruikers. Dit maakt het voornamelijk binnen grotere organisaties makkelijker om gebruikers op de juiste manier te beheren, zonder teveel rechten te geven tot de complete omgeving.

Met deze nieuwe rechten komt er een logische structuur in jouw organisatie. In de Microsoft 365 omgeving is deze nieuwe functionaliteit te vinden onder Administratieve Units, welke nu algemeen beschikbaar is.

Microsoft 365 admin administratieve rollen

Een simpeler overzicht voor het Microsoft 365 admin center

Het Microsoft 365 admin center geeft admins de mogelijkheid om de complete omgeving te beheren. Met verschillende functionaliteiten kan een generalist en een Microsoft 365 specialist alle aanpassingen maken die er nodig zijn. Nu heeft het Microsoft 365 admin center een nieuw dashboard speciaal voor de niet technische admins in kleinere organisaties. Deze admins kunnen snel de belangrijkste informatie vinden voor hun werkzaamheden, zonder afgeleid te worden door de functionaliteiten die technischere kennis vereisen. In de onderstaande foto is de vereenvoudigde weergave zichtbaar:

Microsoft 365 admin center vereenvoudigde weergave

De nieuwe software update pagina in het admin center

De beveiliging van een ICT-omgeving is vandaag de dag belangrijker dan ooit. We zijn steeds meer gaan digitaliseren, waardoor een beveiligde werkomgeving belangrijk is voor de continuïteit van een organisatie. Het up-to-date houden van alle software binnen de organisatie speelt hierbij een belangrijke rol. Software updates zorgen niet alleen voor de nieuwste functionaliteiten, maar brengen ook belangrijke beveiligingsupdates met zich mee.

Het is dus belangrijk om een up-to-date omgeving te hebben, omdat dit kwaadwillende buiten de organisatie houdt. Microsoft 365 heeft nu de mogelijkheid om admins te voorzien van de update informatie van gebruikers. Dit maakt het mogelijk om actie te ondernemen bij apparaten die achterlopen bij de software updates. Deze functionaliteit wordt steeds verder uitgebreid. Zo wordt er in de eerste helft van 2022 informatie over de Windows-updates toegevoegd. Op deze manier kunnen beheerders een uitgebreid overzicht krijgen van de updates binnen hun hele Microsoft-omgeving.

Microsoft 365 admin center updates

Admin mogelijkheden binnen Microsoft Teams

Het is nu mogelijk om het Microsoft 365 admin center weer te geven binnen Microsoft Teams. Dit kan het makkelijker maken voor admins om snel een aantal aanpassingen te maken of wachtwoorden te resetten. Hierdoor hoeft er niet tussen verschillende omgevingen worden gewisseld. Dit ziet er als volgt uit binnen de Microsoft Teams omgeving:

Microsoft Teams admin center

Tot slot

Dit zijn de nieuwste mogelijkheden voor admins binnen de Microsoft 365 omgeving. Al deze functionaliteiten moeten het makkelijker maken om de omgeving succesvol te beheren. Het is vooral makkelijker gemaakt voor minder technisch personeel om een aantal aanpassingen te kunnen doen. Benieuwd wat Microsoft 365 nog meer kan betekenen voor systeem admins? Download dan gratis ons eBook hieronder:

Download het gratis eBook:

Microsoft 365 voor admins

Microsoft 365 voor admins

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!