OfficeGrip_logo

Wat is Yammer

Een sociaal netwerk voor binnen de organisatie

Yammer is een sociaal netwerk dat gebruikt kan worden binnen een organisatie. Met Yammer wordt het gemakkelijker om snel nieuws en kennis te delen. Dit zorgt ervoor dat werknemers beter op de hoogte zijn van al het nieuws en de ontwikkelingen binnen de organisatie. Het is dus eigenlijk een sociaal intranet, want Yammer is alleen toegankelijk vanuit jouw organisatie.

Wat is Yammer en hoe werkt Yammer

Hoe werkt Yammer

Bij Yammer kunnen personen binnen de organisatie korte berichten plaatsen, waarop collega’s kunnen reageren. Het is eventueel mogelijk om externe personen, zoals partners of klanten, te laten deelnemen aan de Yammer community. Yammer is een app die alleen op het intranet zichtbaar is, wat ervoor zorgt dat alleen de organisatie toegang heeft tot deze community’s. De buitenwereld heeft dus geen toegang tot de verstuurde berichten en kan deze dus niet zien.

Yammer heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere Microsoft Apps. Je kunt goed nieuws direct naar de hele organisatie sturen, zonder een e-mail te hoeven opstellen. Dit vermindert het aantal verzonden e-mails en verhoogt de samenwerking onder teams en afdelingen. Verder zorgt Yammer ervoor dat er binnen een organisatie meer verbondenheid is. Het plaatsen van berichten en de interactie daarop zorgt ervoor dat er een positieve feedbackcultuur ontstaat binnen de organisatie. Dit geeft medewerkers een motivatie boost en helpt het welzijn van de medewerkers te stimuleren.

Wanneer gebruik je Yammer

Nu het wat duidelijker is wat Yammer precies is, vraag jij je misschien af wanneer je Yammer nou gebruikt. Wij gebruiken het intern om leuk nieuws te delen. Denk dan aan iemand die jarig is of voor nieuwe medewerkers om zich voor te stellen. Collega’s kunnen hierop reageren, waardoor je toch een warmere introductie krijgt binnen het bedrijf.

Yammer kan ook worden gebruikt voor huishoudelijke mededelingen. Mocht er wat veranderen in het beleid van een organisatie, dan kan je dat gemakkelijk zien in de Yammer tijdlijn. Zo weet je zeker dat iedereen op de hoogte is van de verandering. In de onderstaande afbeelding heb je een globaal overzicht wanneer je welk communicatiemiddel gebruikt:

Microsoft Yammer

Meer informatie over Yammer?

Download dan ons eBook “Yammer – Catalogus met gebruikersscenario’s”

Het verschil tussen Yammer en Microsoft Teams

Yammer en Microsoft Teams hebben beide een verschillend doel. Bij Yammer is het doel meer gericht op het verbinden van de gehele organisatie. De berichten in Yammer zijn vaak wat globaler en minder van belang op een specifiek team. Bij Microsoft Teams staat juist weer de samenwerking centraal. Je werkt in Teams meer samen met een selecte groep mensen in plaats van de gehele organisatie. Het nieuws wat je daarin deelt is meer van belang op een selecte groep mensen.

Tot slot

Yammer is een handige tool om meer verbinding te creëren in een organisatie. Het is een sociaal platform waarin de laatste nieuwtjes gedeeld kunnen worden. Wil je meer weten over Yammer? Download dan ons eBook “Yammer – Catalogus met gebruikersscenario’s”.

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!