OfficeGrip_logo

Wat is Yammer

Een sociaal netwerk voor binnen de organisatie

Yammer is een sociaal netwerk dat gebruikt kan worden binnen een organisatie. Met Yammer wordt het gemakkelijker om snel nieuws en kennis te delen. Dit zorgt ervoor dat werknemers beter op de hoogte zijn van al het nieuws en de ontwikkelingen binnen de organisatie. Het is dus eigenlijk een sociaal intranet, want Yammer is alleen toegankelijk vanuit jouw organisatie.

Wat is Yammer en hoe werkt Yammer

Hoe werkt Yammer

Bij Yammer kunnen personen binnen de organisatie korte berichten plaatsen, waarop collega’s kunnen reageren. Het is eventueel mogelijk om externe personen, zoals partners of klanten, te laten deelnemen aan de Yammer community. Yammer is een app die alleen op het intranet zichtbaar is, wat ervoor zorgt dat alleen de organisatie toegang heeft tot deze community’s. De buitenwereld heeft dus geen toegang tot de verstuurde berichten en kan deze dus niet zien.

Yammer heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere Microsoft Apps. Je kunt goed nieuws direct naar de hele organisatie sturen, zonder een e-mail te hoeven opstellen. Dit vermindert het aantal verzonden e-mails en verhoogt de samenwerking onder teams en afdelingen. Verder zorgt Yammer ervoor dat er binnen een organisatie meer verbondenheid is. Het plaatsen van berichten en de interactie daarop zorgt ervoor dat er een positieve feedbackcultuur ontstaat binnen de organisatie. Dit geeft medewerkers een motivatie boost en helpt het welzijn van de medewerkers te stimuleren.

Wanneer gebruik je Yammer

Nu het wat duidelijker is wat Yammer precies is, vraag jij je misschien af wanneer je Yammer nou gebruikt. Wij gebruiken het intern om leuk nieuws te delen. Denk dan aan iemand die jarig is of voor nieuwe medewerkers om zich voor te stellen. Collega’s kunnen hierop reageren, waardoor je toch een warmere introductie krijgt binnen het bedrijf.

Yammer kan ook worden gebruikt voor huishoudelijke mededelingen. Mocht er wat veranderen in het beleid van een organisatie, dan kan je dat gemakkelijk zien in de Yammer tijdlijn. Zo weet je zeker dat iedereen op de hoogte is van de verandering. In de onderstaande afbeelding heb je een globaal overzicht wanneer je welk communicatiemiddel gebruikt:

Microsoft Yammer

Meer informatie over Yammer?

Download dan ons eBook “Yammer – Catalogus met gebruikersscenario’s”

Het verschil tussen Yammer en Microsoft Teams

Yammer en Microsoft Teams hebben beide een verschillend doel. Bij Yammer is het doel meer gericht op het verbinden van de gehele organisatie. De berichten in Yammer zijn vaak wat globaler en minder van belang op een specifiek team. Bij Microsoft Teams staat juist weer de samenwerking centraal. Je werkt in Teams meer samen met een selecte groep mensen in plaats van de gehele organisatie. Het nieuws wat je daarin deelt is meer van belang op een selecte groep mensen.

Tot slot

Yammer is een handige tool om meer verbinding te creëren in een organisatie. Het is een sociaal platform waarin de laatste nieuwtjes gedeeld kunnen worden. Wil je meer weten over Yammer? Download dan ons eBook “Yammer – Catalogus met gebruikersscenario’s”.

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie
  Microsoft 365

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie

  We zien dat steeds meer organisaties het mogelijk maken om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hybride werken is enorm in populariteit toegenomen, omdat werknemers het prettig vinden gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit succesvol te kunnen doen zijn er wel een aantal benodigdheden. Zo moeten de juiste spullen aanwezig zijn en moet de IT-omgeving goed op orde zijn. Daarom kijken wij hier hoe je als organisatie succesvol hybride werken kan faciliteren.

  Lees meer...
  Wat is Microsoft Entra
  Beveiliging

  Wat is Microsoft Entra

  Microsoft Entra is een nieuw product specifiek gericht op beveiliging. Het maakt onderdeel uit van het identiteit en toegangsbeheer en bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Met Microsoft Entra krijgen organisaties inzicht in de rechtenstructuur, identiteiten die inloggen, verschillende soorten infrastructuren en verificatie van werknemers.

  Lees meer...
  Microsoft Teams als VoIP oplossing
  CEO

  Microsoft Teams als VoIP oplossing

  Met een VoIP oplossing wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Deze VoIP oplossing kun je ook in de Microsoft Teams omgeving implementeren. Op deze manier wordt Microsoft Teams jouw centrale hub voor alle bedrijfscommunicatie. Dit voorkomt dat er een aparte VoIP omgeving nodig is, wat weer onnodige kosten met zich meebrengt.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!