OfficeGrip_logo

Windows 10 draait op 75 miljoen systemen

Blijkbaar waren veel Windows-gebruikers bereid om de overstap naar Windows 10 te maken. Volgens Microsoft draait Windows 10 binnen een maand op meer dan 75 miljoen systemen wereldwijd. Niet duidelijk is om hoeveel betaalde licenties het gaat. 

75 miljoen

Yusuf Mehdi, corporate vice-president van de Windows & Devices Group, maakte het aantal bekend. Alhoewel niet bekend is om hoeveel betaalde licenties het gaat, kunnen we er vanuit gaan dat het grotendeels om gratis upgrades gaat. Microsoft zegt er naar te streven om binnen twee tot drie jaar 1 miljard apparaten uit te rusten met het nieuwe besturingssysteem. Hieronder vallen dan wel pc’s, smartphones, tablets, consoles en andere systemen.

Verder valt er te melden dat Windows 10 in 192 landen wereldwijd is geïnstalleerd en 90.000 verschillende pc en tabletmodellen het besturingssysteem draaien, waaronder zelfs oude systemen uit 2007. Ook downloaden gebruikers zes keer zoveel apps per apparaat uit de Windows Store als bij Windows 8.

Gratis upgrade

Vanwege de gratis upgrade is het moeilijk om Windows 10 te vergelijken met vorige versies. Microsoft verkocht in 2012 een maand na de Windows 8-introductie 40 miljoen licenties van die software, tegen 60 miljoen licenties in twee maanden voor Windows 7. Op lange termijn bleek Windows 8 toch minder populair: na 15 maanden lag Windows 7 op 300 miljoen verkochte licenties terwijl Windows 8 na die periode op 200 miljoen bleef steken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!