OfficeGrip_logo

Windows 10 krijgt 2 grote updates in 2017

Pas in 2017 zal er weer een update voor Windows 10 verschijnen. Dit betekent dat Microsoft dit jaar geen update die nieuwe functionaliteit toevoegt meer in de planning heeft staan. Dit heeft het bedrijf laten weten nadat het de Anniversary Update van Windows 10 heeft uitgebracht.

Windows 10 

De Anniversary Update die Microsoft afgelopen week uitbracht is de derde feature-update voor het OS en de laatste van dit jaar, bevestigt Microsoft. Deze brengt Windows 10 naar versie 1607. Pas volgend jaar verwacht Microsoft nog minstens 2 van dergelijke omvangrijke updates uit te brengen.

Redstone

De eerste update zal begin 2017 verschijnen, gevolgd door de tweede in de zomer van datzelfde jaar. De updates hebben de interne namen Redstone 2 en Redstone 3 gekregen en laatstgenoemde zou beperkter van omvang zijn. De Anniversary Update stond intern als Redstone 1 bekend.

Functionaliteit

Alhoewel de inhoud van de pakketten nog niet onbekend is, zou Microsoft de eerste updates met Redstone 2-wijzigingen over niet al te lange tijd naar Insiders willen sturen. Volgens eerdere geruchten had Redstone 2 eigenlijk ook in 2016 moeten verschijnen maar volgde uitstel.

Oorzaak

Als oorzaak werd alleen ‘vanwege hardware’ opgegegeven. Waarschijnlijk bevat deze update functionaliteit die de Anniversary Update niet heeft gehaald en zou Microsoft zich met name op uitbreiden van functionaliteit van zijn eigen apps op Windows 10 richten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!