OfficeGrip_logo

Windows 10 ondersteunt Oculus Rift en HTC Vive standaard

Virtual reality-headsets zoals Oculus Rift en HTV Vive worden in de toekomst standaard ondersteunt in Windows 10 waardoor ze niet meer worden gezien als monitoren en er geen kalibratie meer vereist is. Dit is op dit moment nog wel het geval met Windows 7 en 8. 

Oculus Rift

Volgens Phil Spencer, de verantwoordelijke voor de Xbox bij Microsoft, zal Windows 10 standaard de Oculus Rift ondersteunen op het moment dat deze uit wordt gebracht. Het ziet er naar uit dat dit begin 2016 zal gebeuren. Ook virtual reality-headsets zoals de HTC Vive van Valve en de Hololens van Microsoft zelf moeten direct gaan werken in Windows 10 zonder enige vorm van kalibratie.

Tracking

Ook gaat Windows 10 zogenaamde ’tracking’, waarbij bewegingen van het hoofd en het lichaam worden gemonitord, bij populaire vr-helmen standaard ondersteunen. Hoe Microsoft dit gaat bewerkstelligen is nog niet duidelijk aangezien sommige systemen camera’s gebruiken en andere lasers. Ook de Xbox One zal een aantal vr-brillen ondersteunen, waaronder uiteraard de Hololens.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!