OfficeGrip_logo

Windows 10 verbetert de beveiliging en gegevens bescherming van je organisatie

Met Windows 10 introduceerde Microsoft Windows as a service. Het is een nieuwe manier om Windows te bouwen, in gebruik te nemen en te onderhouden, en nieuwe functies worden continu bij elke update doorgevoerd. Windows 10 heeft meer beschermingslagen die Core Services Engineering en Operations helpen de gegevens van gebruikers en bedrijven beter te beschermen en risicovol gedrag en geavanceerde aanvallen te detecteren. Met elke release van Windows 10 breidt Microsoft de bestaande beveiliging uit door nieuwe beveiligingsfuncties toe te voegen. 

Windows 10 is ontworpen om de meest veilige Windows tot nu toe te zijn. Door bedreigingen door engineering aan te pakken, is verbeterde beveiliging een van de grootste voordelen van het gebruik van Windows 10. Hier zijn enkele manieren waarop Windows 10 u helpt gegevens beter te beschermen en enkele nieuwe hulpprogramma’s die u tot uw beschikking heeft om u te helpen bedreigingen snel te detecteren en erop te reageren.

Threat protection

Windows 10 is ontworpen om malware en hacking te verstoren door het speelveld te verplaatsen, zodat kwaadwillende actoren de aanvalsvectoren verliezen waarvan ze afhankelijk zijn.

  • Windows Defender gebruikt de cloud, uitgebreide optica, machine learning en gedragsanalyse om snel te reageren op opkomende bedreigingen.
  • Microsoft Edge is speciaal ontworpen om phishing aanvallen, malware en hacks systematisch te onderbreken.
  • Device Guard biedt bescherming tegen malware door applicatiecontrole – waardoor u alle ongewenste apps kunt blokkeren.

Information protection

Windows 10 biedt uitgebreide gegevensbescherming, voldoet tegelijkertijd aan de nalevingsvereisten en handhaaft de productiviteit van gebruikers.

  • BitLocker stelt organisaties in staat gevoelige informatie te beschermen tegen ongeoorloofde toegang met codering van militaire kwaliteit wanneer een apparaat wordt verloren of gestolen.
  • Windows Information Protection scheidt en beheerst bedrijfsgegevens om te voorkomen dat deze per ongeluk lekken naar ongeautoriseerde gebruikers, documenten, apps of locaties op internet.
  • Azure Information Protection werkt met Windows Information Protection en biedt meer mogelijkheden om gevoelige gegevens te classificeren, geavanceerde rechten toe te wijzen en te delen.

Identity and access management

Windows 10 biedt de nieuwste technologieën om gebruikersidentiteiten te beschermen tegen misbruik.

  • Windows Hello is een wachtwoordalternatief dat meerdere factoren gebruikt om bedrijfsveiligheid te bieden met behulp van biometrie, een pincode of zelfs een bijbehorend apparaat.
  • Credential Guard helpt bij het beschermen tegen NTLM-gebaseerde pass-the-hash (PtH) -aanvallen door gebruikersreferenties in een op hardware gebaseerde container te isoleren.

Wilt u meer weten over de beveiligings-mogelijkheden van Windows 10 en Microsoft 365? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met één van onze security-experts via info@officegrip.nl of 088 47 47 444.
Meer lezen over de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 (waar Windows 10 een onderdeel van is) download dan dit gratis eBook.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!