OfficeGrip_logo

Windows 10 voor de Xbox One komt op 12 november uit

Nadat enkele maanden geleden de release van Windows 10 voor desktops en laptops een succes was staat de Windows 10-update voor de Xbox One op 12 november gepland.

Windows 10 

Deze release datum staat op de Amerikaanse site voor de Xbox One-update, maar op de Nederlandse versie van de website staat nog geen datum genoemd. Microsoft heeft al wel laten weten dat de release ‘rond het eind van 2015’ volgt. Het is onduidelijk of Microsoft de Xbox One-update op een later moment in Nederland uitbrengt of dat de site nog niet is bijgewerkt.

Release datum

Het was al langer bekend dat Microsoft de update in november had ingepland, maar nu hebben ze ook een exacte datum erbij gegeven. Windows 10 voor desktop en laptops kwam eind juli uit, de variant voor smartphones komt vanaf december. Met de update zal de console net als desktops en laptops en in de toekomst smartphones op Windows 10 draaien.

Backwards compatible

Na de update zal de Xbox One ‘honderden’ Xbox 360-games ondersteunen. Alleen de games die usb-accesoires als de Kinect of racesturen gebruiken zullen niet beschikbaar zijn. Ook vertelde Microsoft dat na de Windows 10-update de games in Microsofts Games With Gold-programma backwards compatible zijn.De besturing via Cortana, de digitale assistent van Windows 10, zal in 2016 beschikbaar gemaakt worden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!