OfficeGrip_logo

Windows Virtual Desktop is nu wereldwijd algemeen beschikbaar

Vanaf deze week is Windows Virtual Desktop algemeen beschikbaar in alle landen. Windows Virtual Desktop is de enige service die vereenvoudigd beheer, een multi-sessie Windows 10-ervaring, optimalisaties voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor Windows Server Remote Desktop Services (RDS) desktops en apps levert . Met Windows Virtual Desktop kunt u uw Windows-desktops en -apps in enkele minuten implementeren en schalen.  

Sinds Windows Virtual Desktop vorig jaar is aangekondigd en via de public preview in maart dit jaar, hebben duizenden klanten de service getest en geprofiteerd van de multi-sessie mogelijkheid van Windows 10 – waardoor het belang van deze functie als hoofdonderdeel van de service werd aangetoond. De klanten vertegenwoordigden ook alle belangrijke industrieën en regio’s, waardoor feedback werd gegeven van verschillende soorten klanten en locaties. Als gevolg hiervan is de service vanaf vandaag beschikbaar in alle regio’s. Bovendien is de Windows Virtual Desktop-client beschikbaar voor Windows, Android, Mac, iOS en HTML 5.

Met het einde van de uitgebreide ondersteuning voor Windows 7 in januari 2020, snapt Microsoft ook dat sommige klanten Windows 7 legacy applicaties moeten blijven ondersteunen bij het migreren naar Windows 10. Om deze behoefte te ondersteunen, kunt u Windows Virtual Desktop gebruiken om Windows 7 desktops te virtualiseren met gratis uitgebreide beveiligingsupdates (ESU) tot januari 2023. Als u bezig bent met migratie naar Windows 10 en hulp nodig heeft bij de compatibiliteit van apps, lees dan meer over hoe Microsoft kan helpen met het Desktop App Assure-programma.

Om de productiviteit te verhogen, heeft Microsoft veel geïnvesteerd in de Office-ervaring in een gevirtualiseerde omgeving met native verbeteringen, evenals door de overname van FSLogix. In juli hebben ze de FSLogix-technologie beschikbaar gesteld aan klanten van Microsoft 365, Windows 10 Enterprise en RDS. Tegenwoordig zijn alle FSLogix-tools volledig geïntegreerd in Windows Virtual Desktop, zodat u over de soepelste en beste Office-virtualisatie-ervaring beschikt die vandaag beschikbaar is.

Naast de belangrijke architecturale verbeteringen voor implementatie en beheer, vereenvoudigen we ook de levering van apps door MSIX-verpakte apps te ondersteunen die dynamisch worden “gekoppeld” aan een virtuele machine in plaats van deze permanent te installeren. Dit is belangrijk omdat het de opslag aanzienlijk vermindert en het voor de beheerder gemakkelijker maakt om de apps te beheren en bij te werken, terwijl een naadloze ervaring voor de gebruiker wordt gecreëerd.

Windows Virtual Desktop uitbreiden

Ook werkt Microsoft nauw samen met hun partnerecosysteem om hun klanten te helpen Windows Virtual Desktop uit te breiden en het maximale uit bestaande virtualisatie-investeringen te halen.

  • Vanaf vandaag kan Citrix Windows Virtual Desktop wereldwijd uitbreiden, inclusief ondersteuning voor Windows 10 multi-sessie, Windows 7 met gratis uitgebreide beveiligingsupdates voor maximaal drie jaar, en ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 met gratis uitgebreide beveiligingsupdates op Azure.
  • Later dit jaar zal VMware Horizon Cloud op Microsoft Azure Windows Virtual Desktop uitbreiden samen met zijn voordelen, zoals Windows 10 Enterprise multisessie en ondersteuning voor Windows 7, uitbreiden met gratis Uitgebreide Beveiligingsupdates voor maximaal drie jaar. Preview is beschikbaar tegen het einde van het kalenderjaar.
  • Ook werkt Microsoft samen met hardwarepartners en systeemintegrators (SI) die kant-en-klare desktop-as-a-service (DaaS) -aanbiedingen bieden en leveranciers van oplossingen met toegevoegde waarde, die mogelijkheden toevoegen zoals printen, application layering, evaluatie en monitoring op Azure Marketplace. Meer informatie over Windows Virtual Desktop-partners op de documentatiepagina.

De algemene beschikbaarheid van Windows Virtual Desktop is nog maar het begin. Microsoft blijft snel innoveren en investeren in desktop- en app-virtualisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten of Windows Autopilot en hoe het jouw organisatie kan ontzorgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 47 47 474 of info@officegrip.nl. We vertellen je graag over de verschillende mogelijkheden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!