OfficeGrip_logo

Zoek en vind woorden binnen afbeeldingen met Office 365.

Zoek en vind woorden binnen afbeeldingen met Office 365. 

Een van de laatste ontwikkelingen binnen Office 365 is de nieuwe zoekfunctie om naar informatie te zoeken binnen opgeslagen afbeeldingen. Eerder dit jaar kwam deze functie uit voor Sharepoint en OneDrive. Simpel gezegd herkent de technologie of de afbeelding bijvoorbeeld een bon, bedrijfskaartje of iets soortgelijks is. Geprinte woorden op bijvoorbeeld een klanten bon worden automatisch ontdekt en vindbaar gemaakt door slimme computertechnologie. Een zoekterm die de technologie kan herkennen is bijvoorbeeld een locatie die vermeld staat op een afbeelding. Maar ook een prijs of een term als bijvoorbeeld ‘koffie’ is ook vindbaar. De technologie wordt toegepast in SharePoint, OneDrive en Office.com

Maak gebruik van visuele intelligentie om je dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken

Veel mensen maken voor hun werk kosten die zij kunnen declareren bij hun werkgever. Met behulp van de OneDrive mobiele app, kan er een foto worden gemaakt van de bon, en kan deze vervolgens worden geüpload. Wanneer u dan de kosten vervolgens wilt gaan declareren, hoeft u niet meer te onthouden waar u de foto heeft opgeslagen. Door een simpele term te onthouden die in de afbeelding staat zoals bijvoorbeeld ‘koffie’ kunnen de benodigde documenten om kosten te declareren eenvoudig gevonden worden.

 

Welke soorten afbeeldingen worden ondersteund?

De volgende afbeeldingen worden ondersteund door de technologie:

“bmp”, “png”, “jpeg”, “jpg”, “gif”, “tif”, “tiff”, “raw””arw”, “cr2”, “crw”, “erf”, “mef”, “mrw”, “nef”, “nrw”, “orf”, “pef”, “rw2”, “rw1”, “sr2”

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de geschreven taal op de afbeelding. Deze wordt namelijk automatisch herkend en is daarnaast in dezelfde taal te zoeken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!