OfficeGrip_logo

Mythes over de Cloud – Nr 1: Office 365 is niets meer dan het Office-pakket in de cloud en ik kan het alleen online gebruiken

Telkens meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de bedrijfs-flexibiliteit en de kostenvermindering die het overstappen naar de cloud met zich mee brengt. Maar met de grote hoeveelheid tegenstrijdige informatie die er online te vinden is over het onderwerp blijken niet veel bedrijven op de hoogte te zijn wat de cloud precies betekent en inhoudt.

Bedrijven die Microsoft Office 365 overwegen als eerste stap in het migreren van applicaties naar hosted solutions lopen ook tegen vergelijkbare tegenstrijdigheden aan. Dit maakt het lastig om feit van fictie te onderscheiden. Zo geloven sommige bedrijven bijvoorbeeld ten oprechte dat Office 365 simpelweg een versie van het bekende Office-pakket is die je kunt bereiken via een web-browser. Dit is één van de vele misverstanden over Office 365 die we willen rechtzetten door middel van deze rubriek.
Wanneer je Office 365 overweegt om je organisatie te verbeteren moet je op de hoogte zijn van de feiten. De gezondheid van je bedrijf hangt er van af.

Mythe 1: Office 365 is niets meer dan het Office-pakket in de cloud en ik kan het alleen online gebruiken

Feit: Office 365 is een suite van cloud-gebaseerde productiviteitsdiensten die kan bestaan uit:

  • Office 365 Business of Enterprise – De Office desktop client die je al kent en gebruikt, inclusief o.a. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, met het toegevoegde voordeel dat ze gelicenseerd, uitgerold en geüpdatet wordt als een service. Deze applicaties worden geïnstalleerd op je pc of laptop waardoor ze ook offline beschikbaar zijn. Ook heb je de optie om data op te slaan in de cloud.
  • Exchange Online voor email en agendabeheer.
  • SharePoint Online en OneDrive voor Bedrijven voor samenwerken, websites, workflows en enterprise bestanden sync en share.
  • Skype voor Bedrijven voor voice, IM, vergaderingen en chat
  • Yammer voor sociale samenwerking
  •  

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!