OfficeGrip_logo

Aan de slag met Project Service Automation: Wat is Project Service Automation?

Wat is Project Service Automation? 

PSA oftewel Project Service Automation is een app binnen Dynamics365 waarmee een bedrijf haar volledige projectmanagement kan doen. Van het inplannen van uw medewerkers tot het beheren van kosten, tot het maken van taken, en het boeken van uren. Het kan als een losstaand onderdeel worden gezien binnen Dynamics. De kracht van PSA is dat je als bedrijf werkt met het huidige klantenbestand, in dit geval Dynamics. Door PSA toe te voegen aan uw bedrijf haar portfolio heeft u per klant en per contactpersoon alle inzichten over welke projecten er bij deze klant spelen, welke taken er voor deze projecten moeten worden gedaan, en welke resources u hiervoor nodig hebt. Je vergroot dus in feite als bedrijf het kennisbeeld over uw eigen organisatie.

Wat doen wij intern met PSA?

Binnen Officegrip gebruiken we PSA momenteel om al onze projecten te managen. Zodra er een nieuwe klant is wordt hiervoor binnen PSA een nieuw project aangemaakt. Voorheen werd dit gedaan met Microsoft Project. Nadat dit nieuwe project is aangemaakt wordt er gekeken naar welke resources hiervoor nodig zijn. Denk aan bijvoorbeeld het aantal mensen dat nodig is voor een project, wat deze personen hun taken zijn, hoeveel het uiteindelijk zal gaan kosten en wat het uiteindelijk oplevert voor uw eigen bedrijf. Wanneer een nieuw project is aangemaakt wordt er automatisch gekeken naar welke werknemers het beste deze taak op zich kunnen nemen. Dit gaat op basis van beschikbaarheid en vaardigheden. De personen die worden ingepland voor het project worden hier automatisch over op de hoogte gebracht via een e-mail waarbij hun projecttaken automatisch in hun Outlook agenda worden gezet. Zodra de medewerkers hun taken hebben uitgevoerd, moeten hier natuurlijk uren bij worden geboekt. Dit voeren de medewerkers zelf in. Vervolgens worden deze uren nagekeken door de project manager, die vervolgens de uren goedkeurt.

 

Wat kunnen wij voor een bedrijf betekenen met betrekking tot PSA?

Officegrip kan door PSA te implementeren bij klanten het gebruik van hun Dynamics 365 platform nog breder en efficiënter maken. Het wordt hierdoor voor een organisatie steeds interessanter om meer gebruik te maken van Dynamics. Dit komt doordat er een groot deel van de bedrijfsinformatie wordt verwerkt en ingezet vanaf één platform waardoor dit proces ineens heel overzichtelijk wordt. Het gehele klantbeheer wordt dus gecombineerd met het project management. Er is dus geen sprake meer van gedecentraliseerde losvliegende data binnen uw bedrijf.  Officegrip kan met behulp van PSA ervoor zorgen dat uw bedrijf een beter beeld krijgt over waar uw medewerkers precies mee bezig zijn en wat de kosten hiervan precies zijn. Het wordt voor uw bedrijf ineens veel inzichtelijker of een project winstgevend is voor uw organisatie.

Wat is de belangrijkste reden waarom uw bedrijf PSA nodig heeft?

U kunt als organisatie met behulp van PSA op een zeer gestructureerde manier aan de slag met uw projecten. Iedereen die hiervoor gemachtigd is binnen de organisatie heeft toegang tot de data. Daarnaast is misschien het belangrijkste dat kosten veel inzichtelijker worden waardoor bedrijven die gebruik maken van PSA betere beslissingen kunnen maken. Van de gemaakte kosten en opbrengsten kunnen geautomatiseerde rapportages en facturen worden gemaakt wat uiteraard een zeer interessante aanwinst is voor een bedrijf haar administratie. Dit is momenteel een vrijwel unieke techniek, wat uw bedrijf dus een groot strategisch voordeel kan opleveren.

 

Hoeveel bedrijven in Nederland kunnen momenteel PSA implementeren?

Officegrip is momenteel de enige organisatie in het MKB die succesvol Project Service Automation kan implementeren bij een ander bedrijf. Dit komt doordat er samen met Microsoft wordt gewerkt om hun technieken zo goed mogelijk te kunnen inzetten zodat het gewenste resultaat voor de klant zo goed mogelijk wordt bereikt.

In de hierop volgende blogs zullen we dieper ingaan op Project Services Automation.

Heeft u vragen over PSA? Neem dan contact op.

Stuur een e-mail naar: info@officegrip.nl

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!